PROGOVORIO O MILANOVIĆU

Ostojić: Nisam favorit, ali neću se mijenjati

11.11.2016 u 19:23

Bionic
Reading

Jedan od kandidata za predsjednika SDP-a, Ranko Ostojić u intervjuu Media servisu priznao je da nije favorit u utrci za predsjednika SDP-a, no demantira da postoji dogovor s Orsatom Miljenićem da podrži njega u eventualnom drugom krugu protiv Davora Bernardića. Otvoreno je progovorio o odnosu sa Zoranom Milanovićem i svemu što zamjera bivšem šefu stranke

Ranko Ostojić SDP-u nudi iskustvo, znanje i kontinuitet. Misli da mu taj kontinuitet nikako ne bi smio smetati u borbi za predsjednika SDP-a.

'Bilo tko, tko mi prigovori ili ako smatra da je to loše što sam ja kontinuitet u SDP-u ili što sam kontinuitet u ostvarivanju politika SDP-a, moram reći da sam apsolutno ponosan da svaki legitimno izabrani predsjednik, onaj koji je uživao povjerenje većine članica i članova SDP-a je za mene bio predsjednik. Ja sam radio svoj posao i kao što mogu primijetiti, nitko do sada na moj rad nije imao primjedbu', rekao je u intervjuu za Media servis Ranko Ostojić

Zoran Milanović je pogriješio na izborima, pogriješio je i što je nestao, ali Ostojić kaže da ima razumijevanja. Je li njegovo ponašanje još uvijek nanosi štetu SDP-u?

'To će sve skupa biti gotovo za desetak dana. To je nešto što sugerira njegov nedolazak kao događaj koji bi ugrozio socijaldemokraciju, s time se ne bih složio. Što se tiče SDP-a, bilo bi važno to raditi do kraja. Možda mogu imati razumijevanja da je u cijeloj situaciji odabrao takav put da što prije pronađe buduću karijeru', objašnjava Ranko Ostojić.

Ostojić priznaje da nije favorit, ali od borbe ne odustaje.

'Vjerojatno nisam među favoritima, nisam među ljudima koji pripadaju stranačkoj eliti. Možda se boje mojih prijedloga, ali činjenica jest da se neću mijenjati', poručuje Ostojić.

Tvrdi da ne postoji dogovor između njega i Orsata Miljenića da ga podrži u eventualnom drugom krugu protiv Davora Bernardića.

'Imamo kandidate i kandidatkinje za mjesto predsjednika, 19. izlazimo na izbore. Ja se strogo držim principa jedan čovjek, jedan glas i želim ga dalje promovirati. Osnovna poruka koja je bitno različita od svih drugih jest da tražim jedan član, jedan glas, isti dan', kaže kandidat za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić.

Ne misli da je Bernardić favorit zato što ga podržavaju lideri velikih županijskih organizacija. Mladi Hajduković mu je, smatra, odustajanjem u njegovu korist, učinio medvjeđu uslugu.

'Ako je iskorištena kandidatura s ozbiljnom namjerom da se to radi u korist nekog kandidata i kombinaciji da ćeš time promovirati svoje ime i da će te onda netko na konvenciji birati je potpuno promašeno', ističe Ranko Ostojić.

Ostojić je rekao da su mu politički uzori Nelson Mandela i papa Franjo, a pobijedi li, SDP-u obećava novi Statut, novi program, manje drame u Saboru i više političke odgovornosti.