JUTARNJE SUČELJAVANJE

Ostojić i Bernardić skinuli rukavice u finalnoj bitki za SDP

Tonino Picula, Davor Bernardić i Ranko Ostojić

Tonino Picula, Davor Bernardić i Ranko Ostojić

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev

Dvojica finalista SDP-ovih predsjedničkih izbora, predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić i bivši ministar unutarnjih poslova, sučelili su se jutros u emisiji 'Točka na tjedan' televizije N1, za početak izmjenjujući čestitke na plasmanu u drugi krug izbora za nasljednika bivšeg premijera Zorana Milanovića na čelu stranke. U jučerašnjem prvom krugu, nitko od sedam kandidata za predsjednika SDP-a nije osvojio natpolovičnu većinu glasova članova stranke, a u drugi izborni krug za tjedan dana idu dvojica najbolje plasiranih - Davor Bernardić (46 posto glasova) i Ranko Ostojić (22,79 posto)

Ostojić je naglasio da se sada počinje od nule za drugi krug izbora, u subotu, 26. studenog. 'Razlika između nas dvojice ne zbraja se u drugom krugu, vidjet ćemo kakav će biti rezultat', rekao je Ostojić, dodajući da je ovo sad 'nova utakmica'.

'Krećemo s debatama, ovo je prva. Obojica imamo istu želju - da SDP bude kvalitetniji, ali predstavit ćemo kako koji to misli postići', najavio je Ostojić u jutrošnjem sučeljavanju na televiziji N1

Bernardić je zahvalio eurozastupniku i kandidatu u prvom kruguToninu Piculi na podršci koju mu je sinoć dao, dok je Ostojić to komentirao ovako: 'Ja se zalažem za načelo jedan član, jedan glas. Jedan glas koji ima Tonino jest važan, ali je važan i glas svih članova i članica.'

Bernardić: 'Trendovi su tu'

'Ja sam pokazao da mogu ujediniti SDP, ali nije stvar u tome. Mi ujedinjeni moramo zajedno nastaviti, ljudi imaju svoju glavu, neće ih nitko 'vrbovati', no trendovi su tu', kaže Bernardić.

Upitan zašto misli da je on bolji kandidat, Bernardić je odgovorio da se kandidirao jer misli da može i zna voditi SDP.

'Ja sam jedan od članova SDP-a, to povjerenje i zajedništvo koje imam s ljudima želim unijeti u SDP. Treba biti realan. Hvala svima na potpori. Ja sam otvoreno govorio o stvarima s kojima se nisam slagao, trebamo se okrenuti budućnosti. Svi znakovi pokazuju da Vlada ima prve simptome nepovjerenja, mi moramo biti spremni preuzeti vlast u Hrvatskoj', odgovara Bernardić.

Ranko Ostojić kaže da treba govoriti o konkretnim stvarima.

'Ne govorim o prošlosti, na temelju moga iskustva, ali budućnost SDP-a ovisi o tome kako ćemo se profilirati... Imam iskustva, dobro funkcioniram u kriznim situacijama, SDP ima problema. Puno bi bolje bilo da Davor bude kandidat za gradonačelnika, a ja da budem predsjednik stranke', rekao je Ostojić, a Bernardić odgovorio da je spreman kandidirati se za mjesto gradonačelnika Zagreba uz napomenu 'može se i Ranko kandidirati za gradonačelnika Splita'.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!