nova vlada

Ostaje Ministarstvo branitelja, Medved: Imat ćemo od 15 do 18 ministarstava

13.07.2020 u 20:04

Bionic
Reading

Ovoga tjedna trebale bi biti poznate sve, za sada još nepoznanice u vezi sa sastavom nove vlade Andreja Plenkovića. Ključno je pitanje koja će se dosadašnja ministarstva spojiti kako bi naposljetku nova vlada imala manje ministarstava nego dosadašnja

Medved, koji će biti i potpredsjednik Vlade, u večerašnjem je HRT-ovom Dnevniku na pitanje koliko se ministarstava može očekivati u novoj vladi odgovorio - od 15 do 18.

'Očekujemo da ćemo do kraja ovog tjedna imati cjelokupnu strukturu ove Vlade', rekao je Medved, dodajući da neće biti umanjenja u funkcionalnom segmentu te da organizacija oslikava prioritete i ono što je u programu HDZ-a "Sigurna Hrvatska" prepoznato za novo razdoblje.

Objasnio je zašto se odustalo od pripajanja Ministarstva branitelja.

  • +18
HDZ Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'HDZ i predsjednik Andrej Plenković u ovoj prigodi odašilju snažnu poruku braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata koliko je važna ta populacija, koliko je važan njihov doprinos u stvaranju i obrani domovine', poručio je Medved.

Dodao je da su izazovi poput pronalaska nestalih osoba, rješavanja pitanja civilnih žrtava te skrbi o zdravlju branitelja takve naravi da je nužno zadržati resor.