okuplja izbjeglice

Osnovana prva iranska baptistička zajednica u Hrvatskoj

  • Autor: N.S./Hina
  • Zadnja izmjena 12.03.2017 21:52
  • Objavljeno 12.03.2017 u 21:52
Crkva (ilustracija)

Crkva (ilustracija)

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Prva iranska baptistička zajednica HAMGAM, odnosno prva iranska slobodna kršćanska zajednica u Hrvatskoj sa skupinom od 30 vjernika i prijatelja kršćanske vjere osnovana je u Zagrebu pod okriljem Baptističke crkve Malešnica i pastorom Mihalom Krekom, priopćeno je u nedjelju iz te crkve

Iranska kršćanska zajednica u Zagrebu okuplja iranske izbjeglice, tražitelje međunarodne zaštite koji su u Hrvatsku pristigli poradi ozbiljne ugroze vjerskih sloboda, a time i ugroze njihovih života. Riječ je o izbjeglicama koji su svojim vlastitim izborom napustili islam i prihvatili kršćanstvo.

Dio izbjeglica učinio je to još u Iranu, a neki među njima prihvatili su kršćanstvo u danima izbjeglištva, navodi se, među ostalim, u priopćenju.  Pastor Mihal Kreko, čija je Baptistička zajednica pružila duhovno utočište skupini iranskih izbjeglica, istaknuo je da "što se Ustava Republike Hrvatske i hrvatskih zakona tiče, prepoznavanje i uživanje ljudska prava i religijskih sloboda Hrvatska se nalazi na samom vrhu demokratskih država Europe i svijeta.

Kao takva Hrvatska ima obvezu prema međunarodnoj zajednici i UN-u prihvatiti tražitelje međunarodne zaštite čije su slobode i životi ugroženi zbog ozbiljnih narušavanja vjerskih sloboda u matičnim zemljama tražitelja zaštite, naglasio je pastor Kreko.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!