ZA SAMO 20 TISUĆA KUNA

Oskar znanja ipak će se održati!

07.06.2015 u 21:13

Bionic
Reading

Oskar znanja ipak će se održati! Kako doznaje RTL Danas, stajat će samo 20.000 kuna, a kipiće, za koje država nije imala novca, izradit će djeca s poteškoćama u razvoju

'Oskar znanja će se svakako održati krajem lipnja. Meni se čini da neće koštati više od 20.000 kuna', kazala je za RTL ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković.

Kažu to samo dva dana nakon što su objavili da nemaju 170.000 kuna za Oskare, čime su izazvali zgražanje. Poduzetnici su počeli skupljati novac za nagradu, a učenici pokrenuli peticiju.

'Ako država nije spremna financirat najbolje, onda koga je spremna. Moramo pokazati zajedništvo protiv ovakve odluke', poručio je tada Pavao Škoko Gavranović iz Udruge srednjoškolaca.

Zbog svih reakcija, u Agenciji se i jesu predomislili, no i dalje poručuju da im je proračun smanjen i morali su negdje rezati.

'Nije pogrešna odluka jer su mjere štednje i mi moramo uštedjeti dva milijuna kuna', pravdala se Žarković-Pečenković.

Ipak će uštedjeti jer ove godine nagrada će koštati znatno manje - zahvaljujući angažmanu učenika.

'Danas su mi se velikodušno javili iz Centra za odgoj i obrazovanje iz Čakovca. Njihovi učenici s poteškoćama u razvoju sami će napraviti kipiće', dodala je.