projekt od 13 milijuna eura

Osječki Gornji i Donji grad spojit će se 2024. šetnicom uz Dravu

09.12.2023 u 12:40

Bionic
Reading

Dugo očekivani projekt spajanja osječkog Gornjeg i Donjeg grada šetnicom uz Dravu, vrijedan oko 13 milijuna eura, trebao bi biti završen tijekom 2024. godine, izvijestili su u subotu čelnici osječke Gradske uprave i 'Hrvatskih voda'

Nakon obilaska radova na drugoj poddionici projekta, vrijednoj 7,4 milijuna eura, osječki gradonačelnik Ivan Radić izjavio je kako radovi idu planiranom dinamikom, a obuhvaćaju izgradnju obaloutvrde, pješačke i biciklističke staze te sadnju novih stabala i postavljanje javne rasvjete.

Najavio je kako se nakon dovršetka šetnice te spajanja Gornjeg i Donjeg grada, što se očekuje tijekom 2024. godine, nastavlja izgradnja šetnice prema prigradskom naselju Višnjevcu, a taj projekt je u fazi ishođenja lokacijske dozvole.

Generalni direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković ocijenio je kako radovi na projektu spajanja Gornjeg i Donjeg grada šetnicom uz Dravu napreduju, iako je  ove godine na Dravi bilo puno vodnih valova.

Nadamo se da će vremenski uvjeti biti nešto povoljniji, kako bismo tijekom idućeg ljeta moli dovršiti radove, nakon čega slijedi urbanističko uređenje, u suradnji s Gradskom upravom, rekao je Đuroković.

Direktor osječkog vodno-gospodarskog odjela "Hrvatskih voda" Željko Kovačević izvijestio je kako se radi projektu obaloutvrde, od sjedišta "Hrvatskih voda" do naselja Višnjevac, u dužini od 4 kilometra, a prve procjene govore da bi projekt trebao biti vrijedan oko 15 milijuna eura.

Kazao je kako će nakon dovršetka svih radova, građanima biti na raspolaganju, oko 12 kilometara šetnice uz Dravu.