TRENUTNO 48 SLUČAJEVA

Osječka županija već dva dana bez oboljelih

26.04.2020 u 13:22

Bionic
Reading

U Osječko-baranjskoj županiji drugi dan za za redom nema novooboljelih od novog koronavirusa, a broj izliječenih osoba trenutno je veći od broja pozitivnih na taj virus, izvijestili su u nedjelju iz županijskog stožera Civilne zaštite.

Od do sada 115 oboljelih, sedam je osoba umrlo, a 60 je izliječeno te je trenutno u Županiji na koronavirus pozitivno 48 ljudi. Tijekom protekla 24 sata testirano je 66 osoba i svi su testirani uzorci negativni, pa je broj oboljelih od koronavirusa u Županiji i dalje ostao na 115 osoba, priopćeno je iz Stožera.

I dalje nema novih smrtnih slučajeva zbog koronavirusa, a u Respiracijskom centru osječkog KBC-a nema pacijenata, napominju u Stožeru.

Dodaju kako se u samoizolaciji nalazi 86 osoba, što je 71 osoba manje nego jučer, jedan novi je kontakt stavljen u izolaciju ali nema novih osoba koje su zbog dolaska iz inozemstva stavljene u izolaciju.

Građani su Policijskoj upravi prijavili jednu sumnju na kršenje samoizolacije na području Osijeka i ona se pokazala točnom. Policija je samoinicijativno obišla 12 osoba i sve su poštivale propisane mjere samoizolacije.

Propusnice su se pregledavale na sedam stalnih nadzornih punktova na granicama županije, a od 3.212 kontroliranih građana, sedam ih nije imalo valjanu propusnicu i njima je prolaz onemogućen, navode u županijskom Stožeru CZ.

Iako sutra počinje prvi val popuštanja mjera, u Stožeru upozoravaju kako 'borbu s koronavirusom' i dalje treba shvaćati ozbiljno te da i dalje važno pridržavati se uputa epidemiologa i mjera Nacionalnog stožera.