ne ponovilo se!

Osam godina od katastrofalne poplave u Gunji i Rajevom selu: Treba ulagati u poboljšanje sustava zaštite

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 17.05.2022 23:32
  • Objavljeno 17.05.2022 u 23:19
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic

Prošlo je osam godina od katastrofalne poplave koja je na današnji dan 2014. godine zadesila područje županjske Posavine, prouzročivši smrt dvije osobe te ogromnu materijalnu štetu procijenjenu na više od 7,5 milijardi kuna

Na današnji dan prije osam godina, nakon puknuća savskog nasipa u Rajevu Selu, a potom i u Račinovcima, nezapamćena poplava potopila je naselja u istočnom dijelu županjske Posavine, a najviše je pored Rajevog Sela i Račinovaca, stradala Gunja.

Štete su zabilježene i u Đurićima, Strošincima, Posavskim Podgajcima i Soljanima.

Povodom osme obljetnice katastrofalne poplave u županjskoj Posavini, na facebook profilu oglasio se vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić poručivši kako je u obnovi stradalog područja puno do sada učinjeno, ali kako i dalje treba ulagati u poboljšanje sustava zaštite.

"Nažalost, ova nepogoda odnijela je dva ljudska života. Županijski i lokalni stožeri, kao i država tada su reagirali na zadovoljavajući način kako bi umanjili moguću veću štetu. Do sada je učinjeno puno na poboljšanju sustava obrane od poplava, no mjesta za oprez, kada je u pitanju život uz rijeku Savu još uvijek ima, stoga i dalje kontinuirano radimo na poboljšanju cjelokupnog sustava”, napisao je Dekanić na Facebooku.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!