neformalan način

Orešković objasnila zašto neće na sastanak na koji Plenković poziva predstavnike parlamentarnih stranaka

13.07.2020 u 17:50

Bionic
Reading

Dalija Orešković, buduća saborska zastupnica Stranke s imenom i prezimenom oglasila se na svojem Facebook profilu objasnivši zašto neće na sastanak na koji Andrej Plenković poziva predstavnike stranaka koje su ušle u Sabor kako bi razgovarali o izazovima koji slijede zbog koronakrize

Dalija Orešković, buduća saborska zastupnica iz Stranke s imenom i prezimenom, putem objave na svojem Facebook profilu objasnila je zašto neće na sastanak na koji Andrej Plenković poziva predstavnike parlamentarnih stranaka kako bi razgovarali o izazovima koji slijede zbog koronakrize.

Njezinu objavu prenosimo u cjelosti:

'Danima se javnim prostorom provlači informacija o održavanju sastanaka u Vladi s izabranim predstavnicima parlamentarnih stranaka. Evo zašto smatram da je neformalan način pozivanja, bez teme i dnevnog reda te bez jasno i javno komuniciranih sudionika takvih sastanaka sporan, stoga na takvim sastancima nećemo sudjelovati.

Minimum poštivanja Ustava RH, provedenih izbora, demokratskih standarda i transparentnog obavljanja javnih dužnosti u javnom interesu nalaže da se u okviru od 20 dana nakon provedenih izbora održi prvo zasjedanje i konstituiranje novog saziva Hrvatskog sabora. Javnost ima pravo znati tko na konzultacije poziva, u kojem svojstvu, i što je tema razgovora, tko je vlast, a tko je oporba. To trentuno ne znaju niti oni koje se putem telefona poziva na sastanak u Vladi koja je na odlasku. O problemima i nadolazećoj krizi spremni smo razgovarati i sudjelovati u pronalaženju najboljih rješenja, tamo gdje je takvim raspravama mjesto. U Hrvatskom saboru. Ne iza zatvorenih vrata prije nego što se novi saziv konstituira.', napisala je Orešković.