SPLITSKI SDP

'Orešar i dalje uživa punu političku zaštitu HDZ-a'

22.03.2011 u 14:07

Bionic
Reading

Danas su u Splitu SDP Splitsko-dalmatinske županije i gradski SDP održali konferenciju za medije o agoniji nekada uspješne splitske tvrtke Uzor te odaslali apel javnosti za njen spas

'SDP daje punu podršku radnicama tvrtke Uzor u borbi za spas tvrtke i radnih mjesta', jasno je kazao Arsen Bauk, čelni čovjek županijske organizacije SDP-a. On je zabrinut sadašnjim tijekom stečajnog postupka pod

vodstvom stečajne upraviteljice Uzora, koji po njegovom mišljenju ne ide kako bi trebalo.

'Ako stečajna upraviteljica ne zna kako provesti stečaj s preustrojem, a ne likvidacijom, neka pogleda primjer kako je SDP pomogao Pamučnoj industriji u Dugoj Resi u kojoj su očuvana radna mjesta, tvrtka danas radi i nije likvidirana', dodao je Bauk, usporedivši scenarij likvidacije Uzora s njemu bliskim primjerom bračkog Jadrankamena, koji se isto tako kreditno opterećuje i isisava se novac. 'Orešar još uvijek uživa punu političku zaštitu HDZ-a', zaključio je Arsen Bauk.

Andrea Vrgoč, potpredsjednica županijske organizacije SDP-a, kazala je da je prije dvije-tri godine Vlada RH u više navrata na račun Uzora isplatila po sto tisuća kuna po radnom mjestu, ukupno više od 10 milijuna kuna kao poticaj za unaprjeđenje proizvodnje u toj tvrtki. 'Sada je jasno da taj novac nikada nije bio iskorišten u tu svrhu, nego se samo prelijevalo proračunska sredstva u džepove vlasnika', rekla je Vrgoč i zapitala se zanima li Vladu gdje su ti novci.

Čelnik SDP-a Split Marin Jurjević se zapitao čime se uopće bavi Vlada RH i Jadranka Kosor, koju je nazvao Marijom Antoanetom. 'Nju trenutno brine kolorit, pa kada smo kod boja, ona je Uzor i cijelu Hrvatsku zavila u crno', replicirao je Jurjević te podsjetio na posebno težak položaj žena u devastiranom Splitu, u kojem je već ugašena Jugoplastika, a sada to čeka i Uzor, tvrtku u kojoj su mahom zaposlene žene.