CINIČNI ODGOVOR

Orepić spustio Brkiću: Zabrinuo bih se da me hvali

18.05.2016 u 12:38

Bionic
Reading

'Zabrinuo bih se da me Milijan Brkić hvali', bio je jedini, pomalo ciničan komentar Vlahe Orepića, ministra MUP-a, na prozivku glavnog tajnika HDZ-a u Večernjem listu u kojem je ustvrdio kako je 'Orepić klasičan primjer pojedinca kojeg je malo ponijelo i koji na svojoj koži svakodnevno stječe iskustvo u sustavu koji prije uopće nije poznavao'

Naveo je i da Uredbom o izmjenama plaćama policijskih službenika nije došlo do nesrazmjera ni do smanjenja plaća.

'Povećanje plaće za 5.911 službenika u ukupnom iznosu od 226 kuna došlo je na račun dodataka. Cijenim da ima još prostora za pravedniju raspodjelu ukupnih primanja koja imamo unutar MUP-a. Nije točno da je došlo do smanjenja plaća, ovo se dogodilo nauštrb dodataka. Nastojat ćemo izjednačiti plaće policijskih službenika s ostalima u društvu', kazao je Orepić dodavši kako sindikat ima pravo realizirati svoje namjere o pokretanju ocjene ustavnosti navedene uredbe.

Upitan je li bivši ravnatelj policije Vlado Dominić, u trenutku kada mu je grana ispred sjedišta MUP-a pala na auto i razbila ga, imao dozvolu za njegovo korištenje, Orepić je naveo kako svaki policajac ima pravo koristiti vozilo u službene svrhe.

'Koliko je meni poznato, Dominić ga tada nije koristio u privatne svrhe', zaključio je Orepić.