TEMA SU BILE IZBJEGLICE

Orepić promijenio temu presice, organizira hitan sastanak s Pupovcem

09.03.2016 u 13:42

Bionic
Reading

Minstar unutarnjih poslova Vlaho Orepić zakazao je press konferenciju o izbjegličkoj krizi na kojoj, međutim, o istoj nije bilo ni riječi, javlja N1 televizija

Ministar je odlučio ne govoriti o toj temi uz obrazloženje da će o tome govoriti u prisutnosti premijera Oreškovića na press konferenciji u Vladi u 14.sati.

Govorio je o radu MUP-a, navevši kako ima prostora u proračunu da se izvrši obveza racionalizacije te da je to njegova  zadaća.

'Radit ćemo racionalnije bolje i operativnije, a sav višak ćemo nastojati odmaknuti od svakodnevnice', kazao je Orepić, prenosi N1 televizija.

Govorio je i o povećanju plaće policijskim službenicima dodavši kako smatra da je nepravedno da neki imaju manju plaću od carinika treće vrste.

'Ne radi se o podizanju plaća nego kad sam došao na dužnost sam vidio nepravedan nesrazmjer plaće policajca i carinika 3. vrste. Nećemo posezati u državni proačun, ali ćemo pravdenije rasporediti našu masu unutar proračuna.

Težimo izjednačiti plaću policijskih službenika s carinicima treće vrste.

Prvi korak ćemo napraviti reorganizacijom primanja i dodataka, a oko 1. svibnja ćemo imati taj skok na koeficijent od 0.8. To obuhvaća 5.911 službenika i to je 226 kuna povećanje. Cilj je izjednačiti primanja jer smatram da je to jedna razina koja treba biti jednaka'', kazao je Orepić.

Osvrnuo se i na jučerašnje obraćanje predsjednika SNV-a Milorada Pupovca koji imao zamjerke u radu DORH-a i policije u sve učestalijim slučajevima govora mržnje.

'U skorom trenutku ću organizirati hitan sastanak s Pupovcem i policija će u skladu s civilizacijskim normama postupati', kratko se na tu temu osvrnuo Orepić.