MINISTAR DEMANTIRA

Orepić: Dominić nije smijenjen, radimo normalno

16.03.2016 u 11:36

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić jutros je novinarima u Saboru kazao da ravnatelj policije Vlado Dominić nije smijenjen, no da je s njim razgovarao

'Ne, Dominić nije smijenjen', odgovorio je Orepić novinarima u Saboru.

Međutim, potvrdio je da je s njim razgovarao.

'S gospodinom Dominićem sam razgovarao o tekućim poslovima. Radimo svoj posao, tako da nikakvih promjena nema u ovom trenutku', kazao je Dominić.

Upitan zašto je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko dan ranije izjavio kako misli da je do smjene došlo Orepić nije želio odgovoriti.

Najavljene smjene u policiji komentirao je i SDP-ov Nenad Stazić. 'HDZ ne krije svoje namjere da ovlada represivnim aparatom SOA-om, MUP-om ili da izvede napad na medije koji je počeo i koji je na djelu na televiziji, Vijeću za elektroničke medije. Vjerojatno će uslijediti HINA itd. što se tiče MUP-a i policije. Glavni ravnatelj policije može biti smijenjen iz četiri razloga: na vlastiti zahtjev, ako se grubo ogriješio o dužnost, ako mu je istekao mandat i po sili zakona. Svaka druga smjena izvan tih razloga bila bi potpuno nezakonita. Nadam se da ministar unutarnjih poslova neće podleći Karamarkovim pritiscima, znači da će se Most tu održati, da će imati kralježnicu i da neće dopustiti zapravo jedan udar, jer svako nezakonito smjenjivanje represivnog aparata je nekakav puzajući udar. Ako se uspije tome oduprijeti zaslužit će djelić moga poštovanja. Ako ne moramo zaključiti da se Most predao, da je digao ruke od svega i da je postao dio HDZ-a', kazao je Stazić.

Podsjetimo, Orepić je jučer prijepodne smijenio šefa PNUSKOK-a Marija Bertinu, a poslijepodne neki su mediji objavili da je smijenjen i ravnatelj policije Vlado dominić. Iz MUP-a su tu informaciju demantirali, no na pitanje je li Dominić smijenjen, Karamarko je kazao kako je čuo da je.