podignuta 2013.

Optužnica protiv Sanadera u aferi HEP-DIOKI vraćena korak unazad, od suđenja još ništa

19.01.2018 u 14:47

Bionic
Reading

Sud je u petak u Aferi HEP-DIOKI vratio ponovo na optužno vijeće, kako bi se odlučilo je li optužnica osnovana. Riječ je o postupku u kojem su optuženi Ivo Sanader i Robert Ježić dok je njihov suoptuženik Ivan Mravak umro prošle godine

Bivši je premijer, kojem je ovo peti postupak,  u aferi 'HEP-Dioki' osumnjičen da je pokojnom šefu HEP-a Ivanu Mravku naložio da tvrtkama Roberta Ježića HEP isplati zajam od 15 milijuna kuna i prodaje struju ispod cijene.

'Nema dovoljno dokaza da su gospodin Ježić i gospodin Sanader počinili kaznena djela na način koji im se to stavlja na teret. Pa treba zapravo ponovno preispitati odluku optužnog vijeća, rekla je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković za HRT.

  • +3
Sanader i Ježić dolaze na Županijski sud na pripremno ročište za HEP - Dioki Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Obzirom na današnju odluku suda optužno vijeće će utvrđivati je li optužnica protiv Sanadera i Ježića u novonastalim okolnostima osnovana. Kakva god odluka suda bila, nezadovoljna strana ima pravo žalbe pa ovo suđenje sigurno neće početi skoro, javlja Večernji list.

 No zato bi skoro u veljači moglo početi ponovljeno suđenje za aferu Hypo. Taj je spis dodijeljen sutkinji Jasni Galešić, dok će aferu Ina – MOL suditi Maja Štampar Stipić. Spisi su dodijeljeni novim sutkinjama nakon što je sudac Ratko Šćekić, koji je imao te spise, nedavno imenovan sucem Vrhovnog suda.