HAK UPOZORAVA

Oprez u prometu, magla smanjuje vidljivost i mogući su zastoji

26.07.2017 u 08:02

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Dalmaciji. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Lici i dijelu Gorskog kotara, a ima je i na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče između Zagreba i Bosiljeva te tunela Mala Kapela i čvora Gospić te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica.

Iz Hrvatskog auto kluba (HAK) vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na većini je važnijih cestovnih pravaca promet srednje gust te se vozi bez poteškoća. Tijekom dana zastoji su mogući na gradskim prometnicama, dionicama cesta gdje traju radovi, duž Jadranske magistrale na prilazima gradovima i turističkim središtima te na pojedinim graničnim prijelazima.

  • +2
Gužve na naplatnim kućicama Lučko prethodnih vikenda zadavale su muke vozačima Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic

Tijekom dana zbog povećane gustoće prometa moguća su duža čekanja na pojedinim graničnim prijelazima (Gornji Brgat, Karasovići, Vitaljina, Kaštel, Plovanija). Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.