CRVENI ALARM

Oprez, stiže orkanska bura!

26.11.2015 u 13:46

Bionic
Reading

Kao što su meteorolozi ovih dana najavljivali, bura će u četvrtak poslijepodne i u noći na petak u sjevernim priobalnim područjima Hrvatske biti olujna, podno Velebita mjestimice i orkanska

Stranica Meteoalarm tim je povodom izdala najviše, crveno upozorenje za vjetar za sjeverni dio Jadrana, uključujući i Istru. Prema stranici u tom dijelu zemlje očekuje se jaka bura s olujnim i orkanskim udarima, u jačanju poslijepodne i osobito navečer! Najjači udari vjetra kretat će se od 110 do 185 km/h.

Za Gorski kotar, Liku i cijelu Dalmaciju, osim krajnjeg juga objavljen je narančasti alarm.

Jaka bura ometa promet

Za očekivati je da će olujna bura zatvoriti nametnuti brojna ograničenja i zatvoriti neke prometnice. Na nekim cestama već se bilježe poteškoće u prometu.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, izvijestio je HAK.

Zbog jake bure na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) dok je na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).