politička trgovina

Oporba oplela po Čuraju: Ako bude ministar, obnove neće biti

22.02.2022 u 12:59

Bionic
Reading

Saborska oporba nije u petak imala lijepe riječi za Stjepana Čuraja, predsjednika HNS-a koji se neslužbeno spominje kao mogući novi ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, poručivši da, bude li on ministar, obnove neće biti

"Ako Čuraj bude ministar zadužen za obnovu, onda je jasno da se ovdje radi isključivo i jedino o očuvanju pozicija, a ne doista o volji, želji i spremnosti da se bilo što kvalitetno napravi za Hrvatsku", ocijenio je čelnik SDP-a Peđa Grbin, osvrćući se na ostavku i uhićenje dosadašnjeg ministra Darka Horvata.

Eventualnim izborom Čuraja, ustvrdio je, neće se dogoditi ništa osim što će se "i dalje čekati kojem će sljedećem ministru u pet ujutro pozvoniti na vrata".

Grbin je istaknuo da Vladi nije dovoljna samo nekakva rekonstrukcija ili zamjena samo jednog ministra, već je potrebno vraćanje legitimiteta, a to je moguće samo putem prijevremenih izbora.

Da je Čuraj loše rješenje, drži i Sandra Benčić (Možemo!) te podsjeća da je riječ o predsjedniku stranke koji ima ispod jedan posto glasova potpore birača.

Benčić: Vlada ne može imati ministre koji mogu opstati bez afera

"Ako postane ministar političkom trgovinom, način na koji će doći bit će i način na koji će otići", rekla je Benčić i dodala da HDZ jednostavno ne može sastaviti Vladu koja može imati kompetentne ministre, one koji će opstati dulje od godinu i pol bez afera.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

"To je otprilike kao da ja odlučim aktivirati se i plesati u 'Labuđem jezeru' crnu labudicu", komentirala je Anka Mrak Taritaš (GLAS) moguće imenovanje Čuraja ministrom.

Ako je to istina, naglasila je, onda je to pljuska svim građanima koji se nalaze u kontejnerima na području Banovine te građanima Zagreba koji dvije godine čekaju obnovu, "i poruka da je jedino bitno ostati na vlasti".

Selak Raspudić: Izbor Čuraja poruka da se obnova neće dogoditi

I Marija Selak Raspudić (Most) ocijenila je da bi imenovanje Čuraja ministrom graditeljstva značilo da su HDZ i njegovi koalicijski partneri odustali od obnove potresom pogođenih područja.

"Ako izaberu osobu takvog kredibiliteta, oni su time poslali poruku građanima Zagreba, Petrinje i ostalih područja da se obnova neće dogoditi i da će ih ostavili na vjetrometini", rekla je.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

"Taj izbor doista zvuči nevjerojatno pa me ne bi začudilo da je riječ o probnom balonu nakon kojeg će bilo koje drugo ime izgledati kao dobitak na lotu", zaključila je Selak Raspudić, podsjetivši na kvadraturu stana u kojem Čuraj živi i koji mu plaća država.