METEOALARM UPALJEN

Opasno nevrijeme, pa konačno sunce!

28.07.2014 u 10:20

Bionic
Reading

Već u utorak u Hrvatsku će stići nova ciklona, a s njom i česte kiše te grmljavinsko nevrijeme koje će mjestimice biti izraženije. U nekim krajevima moglo bi pasti i do 60 mm kiše. Nakon toga, prema kraju tjedna, vrijeme će se postupno smirivati, tako da možemo očekivati sunčaniji vikend, osobito nedjelju, najavljuju prognostičari

U utorak će veći dio dana posvuda biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom i uglavnom suho, iako još uvijek ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova. Od sredine dana u Istri i na Kvarneru oblaka će biti sve više, do kraja dana uz češću pojavu pljuskova i grmljavine. Tijekom noći na srijedu na sjevernom i srednjem Jadranu, kao i u zapadnoj unutrašnjosti, postoji velika vjerojatnost pojave jačeg grmljavinskog nevremena. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jadranu će okretati na umjereno jugo i jugozapadnjak, prema kraju dana u jačanju na jako. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviše dnevne posvuda će se kretati od 24 do 29°C dok će u gorju biti koji stupanj niže.

U srijedu će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove s grmljavinom. U Slavoniji su moguća i dulja sunčana razdoblja, osobito prijepodne. Tijekom cijeloga dana na Jadranu, a poslijepodne u unutrašnjosti, mjestimice postoji mogućnost za izraženije grmljavinsko nevrijeme. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo koje će prema kraju dana slabjeti, a na sjevernom Jadranu okrenuti na buru. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 22 do 27, u Slavoniji i do 30, a na Jadranu od 23 do 28°C.

U četvrtak ujutro u unutrašnjosti će biti pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno, mjestimično s kišom ili lokalnim pljuskovima. Sredinom dana na Jadranu, a poslijepodne i u unutrašnjosti, očekuje se postupno razvedravanje, ali još uvijek uz mogućnost za mjestimičnu slabu kišu ili poneki lokalni pljusak i to uglavnom u unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu bura, a u Dalmaciji jugozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 22 do 27, a na Jadranu od 25 do 29°C.

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti je tijekom poslijepodneva, uz mjestimice pojačanu naoblaku, moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature posvuda će se kretati od 26 do 31°C.

Tijekom vikenda se očekuje daljnja stabilizacija vremena uz više sunca, a manje oblaka. U subotu će u unutrašnjosti još biti nešto više oblaka uz mogućnost za rijetki poslijepodnevni pljusak.

Na mogućnost izraženog grmljavinskog nevremena za utorak upozorava i stranica Meteoalarm, osobito u riječkoj regiji i na sjevernom Jadranu.