UPOZORENJE VOZAČIMA

Opasni odroni na hrvatskim cestama

Radnici Dubrovnik cesta uklanjaju odron

Radnici Dubrovnik cesta uklanjaju odron

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Admir Buljubasic

U Krilu Jesenicama pored Omiša u srijedu navečer odronila se stijena teška oko jedne tone. Stijena je pala pred stambenu kuću i zakrčila ulaz. Vatrogasci su stijenu pomaknuli, a na teren su izišli i pripadnici GSS-a kako bi utvrdili ima li još opasnosti

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali prekinut je promet kod Štikovice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Obilazni pravac vrijedi samo za osobna i kombi vozila do tri i pol tone kroz mjesto Štikovica budući da je cesta vrlo uska, piše Radio Dalmacija. Uslijed kiše koja je padala proteklih dana, na magistralu je palo oko 200 kubika kamenja i zemlje.

HAK javlja da osobna vozila i vozila do 3,5 tone prometuju kroz Štikovicu, a vozila teža od 3,5 t prometuju Jadranskom magistralom.

Dio Varaždinske županije bez struje

Nakon što je zbog mokrog i teškog snijega oko 1000 kućanstava u Varaždinskoj županiji ostalo bez struje većina kvarova na visokonaponskim mrežama je uklonjena, no rubni dio varaždinskoga kraja još nema električne energije.

Jutros je na području Donje Voće i Ivanca bila prava mećava. Na postojećih dvadesetak, napadalo je još deset centimetara snijega što je prouzročilo mnoge probleme. Početak opskrbe strujom za sva kućanstva mogao bi potrajati jer snijeg i dalje pada, a i ceste su mokre i skliske.

Vremenske prilike diljem Hrvatske ni danas nisu bolje. Snijeg mjestimice pada u Slavoniji, Gorskom kotaru, sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A 6, od Kikovice do tunela Tuhobić dok je Jadranskom magistralom (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

U Lici i Gorskom kotaru na nekoliko je cesta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Na cestama u gorju, te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale mogući su odroni.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi