BOŽIĆ NISU SAMO KOBASICE I RAKIJA

Opara: 'Uzor nam nije Zagreb, nego München, Verona i Beč'

27.12.2017 u 15:13

Bionic
Reading

Nedavno je sa zagrebačkim kolegom Milanom Bandićem prošetao adventskim festivalom u glavnom gradu, pa čak i najavio suradnju u budućnosti, a sada je malo korigirao mišljenje: gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavio je da će se pri organizaciji ovakvih događanja Split 'ugledati na München, Veronu, Salzburg ili Beč'

'Tamo su adventi do osam ili devet sati navečer, a atmosfera je potpuno drugačija od onoga na što smo navikli ili onoga što imamo u Zagrebu, a to je zimski festival kojemu još samo fali 'Ultra' za zatvaranje, kako bi poništila glavni sastojak adventskih i božićnih aktivnosti - malo mira, spokoja, obiteljskog i prijateljskog druženja, duha Božića', kazao je Krstulović Opara na prigodnom druženju s novinarima.

Najavio je da će se iduće godine splitski Advent širiti na nove dijelove grada, ali i nekoliko puta naglasio da 'Božić nisu samo kobasice i rakija'. Pozvao je građane da naprave đir gradom i uživaju, bez da im 'sa svakog kantuna trešti druga glazba i drugi mirisi'.

Svejedno, Krstulović Opara smatra da bi bilo dobro uspostaviti suradnju sa Zagrebom jer je Hrvatska premala da bi se reklamirao samo advent u jednom gradu. 'Zajedno ćemo ponuditi Advent u Hrvatskoj', kazao je.

  • +6
Advent u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

Friški splitski gradonačelnik novinarima je otkrio da među medijima prije svega bira internet i društvene mreže, a lokalnu medijsku scenu nazvao je dobrom, aktivnom i interesantnom. 'Nema muljanja, to mi odgovara', rekao je Krstulović Opara.

Za svoje prioritete u idućoj godini izdvojio je dopune GUP-a nakon natječaja za Žnjan, privremeno uređenje tog prostora za iduću sezonu, te završetak najneugodnijeg dijela radova na sanaciji odlagališta Karepovac, zbog kojih su se gradom proteklih tjedana širili vrlo neugodni mirisi. To bi, najavljeno je, trebalo postati prošlost do početka iduće sezone.

  • +7
Andro Krstulović Opara Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic CROPIX

Kako se dalo iščitati, splitska gradska vlast ipak namjerava intervenirati u Generalni urbanistički plan i 'izvršiti neke korekcije' na temelju primjedbi pristiglih u doba gradonačelnika Ive Baldasara. Ipak, nakon dovršetka strategije razvoja grada krenut će se i s izradom potpuno novog GUP-a, te se očekuje da će taj posao trajati dvije do tri godine.

Intervju sa splitskim gradonačelnikom pročitajte ovdje