VLADA

Opalić novi član Upravnog odbora Agencije za malo gospodarstvo

30.05.2019 u 14:11

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednicu u četvrtak, novim članom Upravnog odbora (UO) Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, kao predstavnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava imenovala Dražena Opalića, a razriješen je dio dosadašnjih članova UO-a - Karolina Ivanković i Tomislav Klarić-Kukuz

Glavnoj skupštini društva Imunološki zavod d.d. predložen je izbor članova Nadzornog odbora toga društva, na vrijeme od najduže šest mjeseci, i to Mirke Jozić, Darka Blagovića i Ivana Zubića, a Nadzornom odboru društva predlaže se imenovanje Vedrana Čardžića za predsjednika Uprave, također na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Vlada je dala suglasnost na Odluku Upravnog vijeća o izboru i imenovanju ravnateljice Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija kojom se za novo mandatno razdoblje imenuje dosadašnja ravnateljica Centra Željka Škaričić, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Zbog isteka mandata, razriješeni su dosadašnja predsjednica i članovi Upravnog vijeća Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Monika Vričko, Višnja Francetić, Katarina Grgec, Zlatko Stić, Branimir Mihalinec i Jasminka Martinović. Novim predsjednikom imenovan je Ivan Šimunić, članovima Marko Košiček, Valentina Kirinić i Andreja Uroić Landekić, dok će se predstavnik sindikata i poslodavaca kojeg predlaže Gospodarsko-socijalno vijeće imenovati kasnije.