PUČANI NA CVJETNOM TRGU

Weber: Hrvatska je dobro mjesto jer je hrvatska vlada proeuropska

18.05.2019 u 17:32

Bionic
Reading

Vodeći kandidat EPP-a za predsjednika Europske komisije Manfred Weber sastao se u subotu na Cvjetnom trgu s nositeljima liste HDZ-a na europskim izborima, a tom prigodom je istaknuo da želi pokazati zajedništvo unutar europskih pučana i pozdravio napore Hrvatske za ulaskom u Schengen.

"Želimo pokazati timski duh, zajedništvo, želimo pokazati što EPP želi postići u sljedećih pet godina i što nudimo građanima Hrvatske. Hrvatska je dobro mjesto za to jer je hrvatska vlada proeuropska, želi ući u Schengen, povući sredstva iz EU fondova i zato je Hrvatska dobra za današnji posjet", odgovorio je Manfred Weber na upit N1 novinara zašto je baš odabrao posjet Hrvatskoj nekoliko dana prije europskih izbora.

Na upite o drugim potencijalnim kandidatima za čelnika Komisije, Weber je poručio: "Ja se natječem za predsjednika Europske komisije".

  • +9
Manfred Weber prošetao centrom i popio kavu u društvu kandidata HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Manfred Weber je na izborima za vodećeg kandidata EPP-a za predsjednika Europske komisije u studenome uvjerljivo pobijedio Finca Alexandera Stubba. Na istim je izborima dobio i podršku HDZ-a.

Pri dolasku na Cvjetni trg Weberu je Mladež HDZ-a dala njihov program na njemačkom jeziku.

Druga nositeljica HDZ-ove liste Dubravka Šuica rekla je za Hinu da je današnji posjet Webera i kancelarke Angele Merkel "prije svega državnički, a djelomično i stranački." Šuica je istaknula da je njihov dolazak "podrška politici hrvatske vlade, kandidacijskoj listi HDZ-a".

Komentirajući Karla Resslera, prvog nositelja i najmlađeg kandidata HDZ-a, Šuica je rekla da je njegovo prvo ime na listi "slanje simboličke poruke mladima u Hrvatskoj da se netko brine o njihovoj budućnosti".

Weber će kasnije u Ciboni, uz njemačku kancelarku Angelu Merkel, sudjelovati na posljednjem predizbornom skupu HDZ-a.