ne pristaju na uravnilovku

Oni razbijaju dogmu o 'službenicima uhljebima' i dijele stimulacije najboljima

20.04.2018 u 20:54

Bionic
Reading

Bjelovarčani žele razbiti dogmu o službenicima uhljebima. S tim je ciljem gradonačelnik Dario Hrebak u proračunu osigurao 200.000 kuna kako bi stimulirao one koji ostvare iznimne i natprosječne rezultate

'Ovo radimo jer ne pristajemo na uravnilovku', poručio je bjelovarski gradonačelnik Hrebak, piše na službenim stranicama Grada Bjelovara.

Smatra kako dodatno treba nagraditi uspješne službenike i namještenike jer će to biti poruka svima. Za dodatnu motivaciju djelatnika u gradskoj upravi u proračunu je osigurano 200.000 kuna.

'Bjelovar je treći grad u Hrvatskoj s obzirom na brzinu izdavanja različitih dozvola, čime se iznimno ponosimo, a ljudi koji su tome pridonijeli trebaju biti nagrađeni. Već smo smanjili broj djelatnika, a s godinama ćemo ih i dalje smanjivati, ali i propisno nagrađivati s obzirom na njihovu sposobnost i trud. Cilj je razbijati dogmu da su službenici uhljebi', poručio je prvi čovjek Bjelovara te je zbog toga i donio Pravilnik o stimulacijama, dodacima na plaću i prekovremenom radu.

Njime se utvrđuju uvjeti i postupak za isplatu stimulacija na temelju ostvarenih iznimnih i natprosječnih rezultata za rad službenika i namještenika u gradskoj upravi Bjelovara. Prvih trinaest je već i nagrađeno. Njihov rad pratio se od početka godine sve do travnja.

  • +4
Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Djelatnike za stimulaciju predlagat će pročelnici upravnih odjela, kao i sam gradonačelnik, koji će o nagradama i odlučivati.

Rad službenika, objašnjavaju u Bjelovaru, mogu ocjenjivati i sami građani putem ankete koja se ubacuje u sandučić u Gradskoj upravi.

'Stimulacija će se isplaćivati za rad na dodatnim poslovima, za rad na projektima, kao i za ostvarenje pozitivnog financijskog učinka za Gradsku upravu. Nagrađivat će se, također, samostalnost i kreativnost te uspješno i pravovremeno rješavanje složenog predmeta', objasnila je Željka Vizi, voditeljica odsjeka za naplatu i pravne poslove, istovremeno jedna od prvih trinaestero stimuliranih bjelovarskih službenika i namještenika.