LISTA ZA RIJEKU

'Oni koji su upropastili grad ne mogu voditi državu'

31.08.2011 u 17:00

Bionic
Reading

Lista za Rijeku građanima nudi mogućnost da izaberu svoje zastupnike koji će u Saboru braniti njihove umjesto ideoloških interesa, rečeno je danas na konferenciji za novinare te stranke na Korzu, a uoči anketiranja građana o toj potrebi

‘Svjedoci smo farse u kojoj s jedne strane nastupa putujući cirkus nekadašnjih Sanaderovih poslušnika, a s druge strane gostioničarska kukulele turneja ekipe koja se prozvala alternativom i koja se oko programa i istupa ne može dogovoriti ni u sklopu vlastitih stranaka, a kamoli na razini koalicije’, osvrnuo se na predizbornu kampanju predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Uvjeren je da oni koji su upropastili grad ne mogu uspješno voditi državu. ‘Je li nova hrvatska nada grobar riječke privrede Slavko Linić ili možda njegov nasljednik Vojko Obersnel za čijeg je mandata iz grada glavom bez obzira pobjeglo 15.000 ljudi ili je to možda primorsko-goranski župan Zlatko Komadina čija je najvrednija investicija u deset godina mandata ulaganje u novi namještaj po županijskim uredima’, javno se zapitao Švorinić.

Lista za Rijeku
pokreće, stoga, anketu kojom na uzorku od 10.000 građana namjerava prikupiti mišljenja Riječana o potrebi da Rijeka u Saboru dobije svoje riječke regionalne zastupnike.

Anketa će se provoditi direktno, online ili telefonom, a Švorinić je pozvao građane da na biralištima ne kalkuliraju između dva zla jer imaju mogućnost ubiti dvije muhe jednim udarcem.