NAŠI I VAŠI PO SANADERU

'Oni koji neće glasovati za naše mogu ostati doma'

12.05.2009 u 20:19

Bionic
Reading

Premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na predizbornom skupu HDZ-a održanom na Trgu A. Starčevića u Kninu pozvao je građane da u nedjelju izađu na izbore i izaberu kandidate HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera. Oni koji, kako je kazao, neće glasovati 'za naše u nedjelju mogu ostati i doma' poručio je Sanader

KNIN - U protekle četiri godine HDZ-ova vlast u Šibensko-kninskoj županiji i gradu Kninu služila je građanima i ostvareni su mnogi projekti, istaknuo je Sanader te posebno pozdravio Hrvate iz BiH koji su u Kninu našli dom.

'Ne mogu razumjeti politiku SDP-a koji Hrvatima izvan Hrvatske žele oduzeti pravo glasa', istaknuo je Sanader dodajući kako je SDP to tražio i na parlamentarnim izborima, ali nije dobio povjerenje birača, a sada to ponovo traži i predlaže da se to ugradi u novi Ustav koji se mora mijenjati ulaskom u EU.

Sanader je iskazao čuđenje i nedavnim SDP-ovim prijedlogom o oporezivanju kamata na štednju građana, zapitavši se kakva je to politika prema građanima osobito u ovoj krizi.

Na predizbornom skupu u Kninu predstavio se HDZ-ov kandidat za župana Šibensko-kninske županije Goran Pauk, te Josipa Rimac kandidatkinja za gradonačelnicu Knina.

Također su se predstavili i HDZ-ovi kandidati za Županijsku skupštinu te kandidati za kninsko Gradsko vijeće.

Neda Klarić očistila je Sanaderovo odijelo

Tijekom predizbornog skupa u Šibeniku, na lijevom ramenu premijera Sanadera iznenada se pojavio izmet goluba. To je prva primjetila gradonačelnica Neda Klarić te maramicom očistila premijerovo odijelo. Stara je pak izreka da golublji izmet donosi sreću, pa su ovaj slučaj tako i protumačili svi hadezeovi dužnosnici, piše Jutarnji list.

Sanader je pozvao Šibenčane i stanovnike te županije da svoj glas u nedjelju daju dosadašnjem županu Goranu Pauku i gradonačelnici Nedi Klarić koji su jedina garancija daljnjeg uspješnog razvoja, jer iza njih stoji uspješna realizacija svih obećanih projekata u zadnje četiri godine.

'Pozivam sve građane da u nedjelju izađu na izbore i dadu glas kandindatima naše stranke i koalicijskih partnera. Pozivam i one koje boli glava, da ih glava ne bi boljela u iduće četiri godine. Vrijeme je štednje, stoga treba pobijediti već u prvom krugu, a nema sumnje da će Neda i Goran to i uspjeti', kazao je premijer Sanader, dodajući kako se ne treba plašiti protukandindata lijeve opcije, jer je riječ o osobama koje puno zuje, a malo meda daju.

Sanader je podsjetio na ulazak Hrvatske u Nato i Vijeće sigurnosti, te istaknuo kako su za to najzaslužniji branitelji koji su obranili zemlju i dr. Franjo Tuđman.

Sanader je bio i na predizbornom skupu HDZ-a u košarkaškoj dvorani Jazine u Zadru, gdje se okupilo nekoliko tisuća članova i simpatizera te stranke. Na skupu su predstavljeni kandidat te stranke za gradonačelnika dr. Zvonimir Vrančić, kandidat za župana Stipe Zrilić, nositelj liste za Skupštinu Zadarske županije i Gradsko vijeće Zadra Božidar Kalmeta te svi ostali kandidati.

Sanader je pozvao pozvao građane da u nedjelju izađu na lokalne izbore i svoj glas daju HDZ-u te da HDZ nastavi voditi Zadar i Zadarsku županiju i poslije 19 godina upravljanja tim jedinicama.

'Posebno smo ponosni na činjenicu da će na ovim izborima prvi put birati i oni koji su rođeni 1990. godine. Sve što radimo, radimo za mlade. Naša zadaća je da stvorimo Hrvatsku puno bolju nego što smo je zatekli', dodao je.

Sanader je ocijenio kako HDZ sa svojim koalicijskim partnerima i u Zadru i diljem Hrvatske ima ono što njihovi protivnici nemaju. 'Imamo mudrost i sposobnost suočiti se sa svakim problemom. U teškim vremenima znamo donositi odluke', rekao je Sanader. 'S našim prvim predsjednikom dr. Tuđmanom smo u ratu dobili sve bitke, a danas s vizijom i samopouzdanjem vodimo Hrvatsku u međunarodne integracije', dodao je predsjednik HDZ-a.

Podsjetio je na ulazak Hrvatske u NATO te nastupanje Hrvatske kao nestalne članice Vijeća sigurnosti u UN-a. 'Kad god sam govorio u tim dvoranama uvijek sam isticao da u njih nikad ne bi ušao jedan hrvatski premijer da nije bilo hrvatskih branitelja', naglasio je predsjednik HDZ-a.

Govoreći u nastavku o putu Hrvatske u EU, Sanader je istaknuo da će Hrvatska ući u Europsku uniju unatoč slovenskoj blokadi. 'Slovenski i hrvatski narod su prijatelji, a slovenskom vodstvu poručujem, Hrvatska će ući u EU, a neće dati ni milimetar hrvatske zemlje. To što Slovenija traži nije ništa drugo nego ucjena, a mi Hrvati nikada nismo pristali na ucjene', rekao je Sanader i pozvao prijateljski slovenski narod da i ove godine dođu na naše more.