STRPLJEN - SPAŠEN

Olujni vjetar zatvorio A1, kilometarske kolone u smjeru Zagreba

24.09.2023 u 15:13

Bionic
Reading

Vozačima koji putuju iz smjera Dalmacije prema Zagrebu savjetuje se silazak s autoceste A1 u čvoru Zadar Istok i dalje državnim cestama preko Smilčića, Karina, Obrovca i Gračaca, izvijestio je u nedjelju popodne Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak je čvor Sveti Rok-Gračac-Obrovac-Karin-Smilčić-čvor Zadar Istok. Zbog povećane gustoće prometa obilaznim pravcem mjestimice se vozi usporeno, u koloni.

Zbog obaveznog silaska s A1 kolona na naplati Posedarje u smjeru Zagreba duga je oko 4 km, a kolona na naplati Sveti Rok u smjeru Dubrovnika oko 1 km.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most (DC106).

Samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na DC1 Borje-Klapavice; A7 između čvorova Rijeka Istok i Šmrika; Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8).

Gužva Zagreb-zapad Izvor: Screenshot / Autor: HAK

Na Istarskom ipsilonu kolona pred tunelom Učka u smjeru Rijeke duga je oko 1 km.

Zbog tehničkih poteškoća na srpskoj strani zatvoreni su granični prijelazi Bajakovo i Tovarnik za teretna vozila na izlasku iz zemlje.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektna linija Prizna-Žigljen; katamaranske linije Pula-Zadar, Mali Lošinj-Susak-Unije-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka; brodska linija Mali Lošinj-Susak-Unije.