PROBLEMI I NA MORU

Olujna bura zatvorila promet na dijelu A1, u Dubrovniku prekinut zračni promet

17.01.2016 u 10:15

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra za sav su promet zatvoreni autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i u prekidu su neke katamaranske i trajektne linije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK), koji upozorava vozače i na zimske uvjete u Lici

Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene otvorena je samo za osobna vozila. Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog zimskih uvjeta u Lici je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zbog radova na cestama zatvoren je GP Požane, obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Mali Lošinj-Rijeka i trajektna linija Sumartin-Makarska.

Dubrovnik: olujna bura prekinula i zračni promet

Olujna bura na dubrovačkom području poremetila je ne samo cestovni, nego i zračni promet - jutrošnji let iz Dubrovnika za Zagreb otkazan je, a u zračnoj luci kažu da niti za poslijepodne prognoze nisu dobre.

Zbog olujne bure od nedjelje ujutro u 6,42 sati zatvoren je za promet svih vozila Most dr. Franje Tuđmana.

Putnici koji su jutros trebali zrakoplovom otpurtovati za Zagreb iz Dubrovnika, prebačeni su u Split. 'Ne znamo što će biti s letovima popodne, ali prognoze nisu dobre. I jučer su letovi bili otkazani zbog vjetra', rekao je dežurni dispečer u Zračnoj luci Dubrovnik.

Meteoalarm je za područje Dubrovnika i okolice izdao narančasto upozorenje, a prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda današnje temperature će biti od od 2 do 7 stupnjeva Celzijusovih uz jaku do olujnu buru.

Vjetrovitom vremenu prethodilo je nekoliko dana s jakim pljuskovima, uslijed čega je došlo i do zamućenja vode s izvorišta Omble, Palate, Ljute i Zavrelja. Kako su upozorili iz dubrovačkog Vodovoda, vodu je potrebno prije upotrebe prokuhati i pustiti da se istaloži.