VREMENSKE NEPOGODE

Olujna bura otežava pojačan promet

22.07.2012 u 17:01

Bionic
Reading

Zbog olujne bure dionica autoceste A 1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča, D 54 Maslenica- Zaton Obrovački i Paški most otvoreni su samo za osobna vozila. Ostala obilaze: Gornja Ploča (D 522)-Udbina (D1) - Gračac (D 27)- Obrovac-Benkovac, a DHMZ upozorava da na sjevernom i srednjem Jadranu puše jaka bura s olujnim, a podno Velebita i u unutrašnjosti sjeverne Dalmacije i orkanskim udarima

Samo za osobna vozila otvorena je i dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostala vozila je D 3 kroz Gorski kotar.

Zbog bure na Krčkom mostu i dionicom Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Karlobaga, promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Pojačan je ulazak na autocestu A 1 u Lučkom, a na cijeloj dionici između Lučkog i Bosiljeva u oba se smjera vozi usporeno i u koloni. Na izlasku s autoceste u Lučkom kolona je oko 2,5 km.

Povremeno je gušći promet i na Istarskom ipsilonu te duž jadranske magistrale, kao i na riječkoj obilaznici i Krčkom mostu.

Vozačima savjetujemo dodatni oprez u vožnji po mokrim i skliskim kolnicima te ih molimo da održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost.

Zbog odrona na državnoj cesti D1 kod Koranskog mosta, vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Županja pojačan je ulazak osobnih vozila, a na Plovaniji, Kaštelu, Bregani i Macelju u oba smjera. Za prijelaz granice čeka se od 30 minuta do jedan sat.

Trajekti plove redovito. U prekidu su sve katamaranske linije na riječkom području.