VARLJIVO PROLJEĆE

Okreće na jugo: Još kiše, ali toplije

17.04.2014 u 09:55

Bionic
Reading

Vrijeme će do sredine sljedećeg tjedna i dalje ostati promjenjivo sa sunčanim razdobljima i mjestimičnom kišom, međutim vjetrovi će okrenuti na južne smjerove pa će biti sve toplije, osobito na kopnu

U petak će posvuda prevladavati djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, a popodne je moguća i poneka kap kiše ili lokalni pljusak, uglavnom u gorju, Slavoniji te u srednjoj i južnoj Dalmaciji. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac. Na Jadranu će puhati umjerena bura s jakim udarima koja će na otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak. Posvuda će biti malo toplije. Jutarnja temperatura bit će od 3 do 8 u unutrašnjosti te od 8 do 13 °C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 18, a na Jadranu od 16 do 21 °C.

U subotu će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a mjestimice će biti kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova. Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku, a postoji mogućnost i za poneki lokalni pljusak, osobito na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Na Jadranu će zapuhati slabo, prema kraju dana do umjereno jugo. Jutarnja temperatura bit će od 5 do 10 u unutrašnjosti te od 10 do 15 °C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti bit će od 14 do 19, a na Jadranu od 15 do 20 °C.

U nedjelju će posvuda biti djelomice sunčano uz primjenjivu naoblaku, a mjestimice je moguća kratkotrajna kiša ili poneki lokalni pljusak. U južnoj Dalmaciji bit će više oblaka, a mjestimice su mogući i obilniji pljuskovi i to uglavnom prijepodne. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu će najprije puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a okrenut će na jugo koje će jačati prema kraju dana. Jutarnja temperatura kretat će se od 6 do 11 u unutrašnjosti te od 10 do 15 °C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti bit će od 15 do 20, a na Jadranu od 16 do 21 °C.

U ponedjeljak će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove koji tijekom prijepodneva mogu biti i obilniji, osobito u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Tijekom poslijepodneva očekuje se djelomično smirivanje vremena, ponajprije u Slavoniji te na srednjem i južnom Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju i jak jugoistočnjak, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo koje će slabiti prema kraju dana. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 17 °C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 16 do 21 °C.

U utorak će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a je i dalje moguća poneka kap kiše ili lokalni pljusak i to uglavnom poslijepodne. Temperature će biti bez promjene.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link