INTERES ZA POSJET PAPE

Oko 2 tisuća mladih iz BIH dolazi na bdijenje

Papa Benedikt XVI (23)

Papa Benedikt XVI (23)

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Pixell Agencije/Reuters

Oko 2.000 mladih zajedno sa svih šest biskupa iz Bosne i Hercegovine organizirano će sudjelovati u subotu u susretu s papom Benediktom XVI. u Zagrebu, izvijestili su iz Katoličke tiskovne agencije BiH (KTA)

Mladi iz BiH su se za sutrašnji susret na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pripremali u svojim župama i pridružit će se tisućama mladih na molitvenom bdijenju s Papom. U nedjelju 5. lipnja će sudjelovati i na sv. misi na hipodromu.

Kako navodi KTA uredi povjerenika za mlade pojedinih biskupija, koji su odgovorni za hodočašće mladih na Susret s Papom, prijavilo se oko 2000 mladih. Oko 1250 mladih iz Mostarsko-duvanjske biskupije, Vrhbosanska nadbiskupija 550 te iz Banjolučke biskupije 200 mladih nazočit će pohodu Svetoga Oca Hrvatskoj.

'Vjerujem da će mladi na ovom susretu doživjeti zajedništvo i biti ohrabreni i učvršćeni u vjeri, te da će postati spremniji angažiranije živjeti svoju vjeru kako u Crkvi tako i u našem društvu', rekao je vlč. Šimo Maršić, voditelj Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

I svi biskupi iz BiH sudjelovat će na susretima s Papom. Također će biti zajedno sa svim članovima Hrvatske biskupske konferencije na susretu Svetog Oca s predstavnicima civilnog društva, akademske zajednice, kulture, poduzetnika, diplomatskog zbora i s poglavarima vjerskih zajednica u Hrvatskom narodnom kazalištu, na molitvenom bdijenju pape Benedikta XVI. s mladima. U nedjelju će suslaviti s papom Benediktom XVI. sv. misu u povodu Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji na hipodromu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi