POGINULA NA ZEBRI

Ogorčeni stanovnici Blata blokiraju promet i bdiju za stradalu djevojčicu

24.05.2019 u 19:21

Bionic
Reading

Stanovnici zagrebačkog naselja Blato u 19 sati su se okupili i blokirali Karlovačku cestu na kojoj je sinić u naletu automobila poginula šestogodišnja djevojčica

Stanovnici Blata našli su se kod nogometnog igrališta te su se uputili do mjesta stradanja na Karlovačkoj cesti. Tamo su zapalili svijeće i održali bdijenje za stradalu djevojčicu Gretu.

Podsjetimo, pod utjecajem alkohola od 0,34 promila, 33-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke BMW krapinskih registarskih oznaka naletio je na dijete koje se kretalo preko pješačkog prijelaza u prisutnosti roditelja u četvrtak navečer u Blatu.

  • +14
Prosvjed u Blatu zbog stradanja djevojčice Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Vozač se neprilagođenom brzinom kretao zapadnom kolničkom trakom Karlovačke ceste u smjeru juga, stoga nije uspio zaustaviti vozilo dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, kod raskrižja s Pogačićevom ulicom. Dijete je smrtno stradalo, izvještava Policijska uprava zagrebačka.

Mirni prosvjed povodom nesreće u kojoj je život izgubila djevojčica Izvor: Cropix / Autor: cropix

Pogibija djeteta u zagrebačkom naselju Blato ponovno je otvorila pitanje sigurnosti prometa na Karlovačkoj cesti i ulozi tzv. ležećih policajaca u sprječavanju prometnih nesreća prouzročenih brzom vožnjom. Tragedija koja se dogodila u četvrtak navečer odjeknula je toliko snažno da su gradski oci u rekordnom roku odobrili postavljanje usporivača prometa na mjestu nesreće - radovi su počeli danas, a ugradnja cjelokupne signalizacije i opreme završit će sutra. Predstavnici lokalne vlasti otkrivaju za tportal zašto ležeći policajci nisu i ranije postavljeni, a prometni stručnjak Željko Marušić obrazlaže sigurnosni aspekt problema.

Više pročitajte ovdje.