pitate se zašto?

Oglasio se Zdravko Mamić nakon što je državi platio milijunski dug

22.07.2021 u 22:43

Bionic
Reading

Nakon što je odbjegli nogometni moćnik Zdravko Mamić državi namirio 52 milijuna kuna na što ga je obvezala pravomoćna presuda osječkog Županijskog suda za izvlačenje novca iz Dinama, u četvrtak navečer se oglasio na Facebooku.

DORH se obvezao da će nakon što Marina Mamić uplati dosuđenu novčanu kaznu obustaviti postupak ovrhe nad njegovim nekretninama koji je bio pokrenut kako bi država prisilno naplatila novčani dio presude.

Mamićev post prenosimo u cijelosti:

Nikada u povijesti na jednog čovjeka, koji je u hrvatski sport iz inozemstva donio milijarde kuna, nije bio organiziran bešćutan lov.

Nikada u povijesti nije naređeno da se jednu osobu pošalje i osudi u leglu kriminala, na mjestu gdje su jedini zakon reket, lopovluk i ucjena.

Nikada se nisu kriminalci, političari i mediji ujedinili kako bi uništili jednu osobu i njegovu obitelj.

Nikada u povijesti nije osuđen čovjek za kojeg su svi svjedoci tužiteljstva, pravni autoriteti i oštećenik rekli da je nevin.

Nikada u povijesti nije osuđen čovjek koji je iz 9. kruga pakla nogometni klub digao u nebesa.

Nikada u povijesti nije čovjek kojeg su osudili lopovi pokrenuo reformu pravosuđa i u zatvor smjestio krivosuce koji su ga reketarili.

Nakon što sam svoj život posvetio izgradnji hrvatskog sporta, Dinama i reprezentacije, o čemu sve govore rezultati istih, u tišini sam žrtvovao egzistenciju svoje obitelji i tražio ženu svog života da uplati 52 milijuna kuna u hrvatski proračun. Učinio sam to na osnovi presude koju su donijeli sluge zla, ljubitelji keša, sisači državnih para, pijanice, jadnici i izrabljivači, čije će boravište zauvijek biti između zatvora i stupa srama, iako sam imao svako pravo da ne učinim tako. Osudili su me kriminalci za djelo koje nisam učinio. Odlučio sam uplatiti u hrvatski proračun iznos koji je veći od jedne četvrtine proračuna za sport jedne članice EU od 4 milijuna ljudi. Jedan čovjek uplatio je dakle kao milijun poreznih obveznika. Više nego tisuće hrvatskih tvrtki u godini dana. Iduća tri mjeseca hrvatski sport može živiti od mog novca. Ili možete sagraditi 7 škola. Ili bolnicu. Ili pola stadiona. U siromašnoj zemlji u kojoj sam sa suradnicima svojim rukama stvorio preko 50 milijunaša, bez kojih bi ta zemlja bila još siromašnija nego što je. Zašto, pitate se? Zato jer Zdravko Mamić nikad nije bio tu zbog novca. Ja sam tu zbog strasti i ljubavi, jer je to moj život. I zato jer je to moj život, uskoro ću u reformi pravosuđa onemogućiti da se ovakva situacija ponovi. Učinit ću pravosuđe transparentnim kako bih zaštitio sve vas. Jer kamen koji odbaciše pravosudni varalice postade kamen zaglavni. Uskoro!