skidaju mu imunitet?

Oglasio se SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške koji je umočen u aferu s JANAF-om: Malo sam zbunjen, nemam pojma uopće o čemu se tu radi

17.09.2020 u 11:28

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić u četvrtak je izjavio da ne zna zašto ga se tereti i zbog čega će mu Mandatno-imunitetno povjerenstvo poslije podne vjerojatno skinuti zastupnički imunitet

“Ne osjećam da sam se ogriješio o zakon jer u ovom trenutku ni ne znam o čemu se priča. Ono što sam saznao, saznao sam preko medija. Spominju se određene radnje u aferi Janaf, a kao gradonačelnik Nove Gradiške mogu reći da Grad nije imao nikakve odnose, ni poslovne ni gospodarske niti privatne kao ni ja osobno”, kazao je Grgrić novinarima u Saboru.

"Malo sam zbunjen, nemam pojma uopće o čemu se tu radi, valjda će mi netko u sljedećem periodu objasniti", dodao je.

Kazao je da nema nikakve poslovne ni privatne odnose s predsjednikom Uprave Janafa Draganom Kovačevićem za kojega se u četvrtak neslužbeno doznalo da je osumnjičen zakorupciju.

"Prije tri-četiri godine bili smo na kavi, u zajedničkom društvu, ali nemamo nikakav poseban odnos, mislim da nemam čak ni njegov broj", rekao je Grgić.

  • +2
Vinko Grgić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na novinarsko pitanje kazao je da ne zna protumačiti sve ovo što se danas događa jer Nova Gradiška nema apsolutno nikakvih odnosa s Janafom. Možda, dodao je, "neku malu naknadu koju nam oni plaćaju za zemljište uz autocestu, ali to je mizeran iznos".

Napomenuo je i da ga do sada nisu kontaktirale nadležne institucije niti on njih nego se tek treba informirati. "Ako trebam kamo otići, ja ću otići, u potpunosti se stavljam na raspolaganje sustavu, kako njima, tako i vama", poručio je Grgić.

Na upit novinara kazao je da apsolutno jamči da nema nikakve veze s ovim slučajem, naglasivši da su im javne nabave uvijek besprijekorne i da dobivaju bezuvjetne revizije za poslovanje Grada Nove Gradiške dok im je, kaže, transparentnost proračuna ocijenjena peticom.