LOKALNI IZBORI

Gradonačelnik Nove Gradiške SDP-ovac Vinko Grgić

03.04.2016 u 21:32

Bionic
Reading

Gradonačelnik Nove Gradiške u narednom mandatu bit će Vinko Grgić (SDP), kandidat koalicije SDP – Hrvatski laburisti-stranka, koji je u nedjelju, na prijevremenim lokalnim izborima osvojio 51,65 posto glasova

U drugom krugu pobijedio je Dražena Oršulića (HDZ), kandidata koalicije HDZ-HSS-HSP AS.

Na izbore je izašlo 35,16 posto od 12.571 registriranih birača u Novoj Gradiški. Novi gradonačelnik imati će dvije zamjenice Mirelu Glavaš i Vesnu Đapić. Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Lidija Klašnja Petrović za Hinu je potvrdila kako su izbori protekli u miru i bez prigovora.

Grgić je pak rekao kako ima velike planove. 'Glavni naglasak bit će na dodatnom poboljšanju uvjeta za investitore u Industrijskom parku Nova Gradiška, jer samo to donosi nova zapošljavanja. Moje zamjenice i ja dolazimo iz realnog sektora i imamo po dvadesetak godina iskustva, nama nije problem raditi', rekao je Grgić te dodao kako slijede i promjene u odnosu s udrugama s kojima će se više surađivati, a za njih će, kao profesionalac, biti zadužena Vesna Đapić.

U prvom krugu prijevremenih izbora Novogradiščani su izabrali i novi saziv Gradskog vijeća u kojem koalicija SDP - Hrvatski laburisti-stranka rada ima sedam mjesta, pet mjesta pripalo je koaliciji HDZ-HSS-HSP AS, četiri mjesta Kandidacijskoj listi Željka Bigovića, a jedno vjećničko mjesto pripalo je listi HDSSB-a.

Na upit Hine je li dogovorena suradnja u Gradskom vijeću, Grgić je odgovorio da se 'dogovor očekuje narednih dana, te da bi bilo suludo očekivati da proračun ne bude podržan, jer bi to značilo ponavljanje izbora'.

Pobjedi SDP-ovog kandidata pridonjeli su i sukobi u novogradiškom HDZ-u. Željko Bigović, smijenjeni je dosadašnji gradonačelnik Nove Grdiške i bio je član HDZ-a. Nakon što nije dobio podršku Gradskog odbora HDZ-a za ponovnu kandidaturu, Bigović je izašao s nezavisnom listom, koju su tijekom predizborne kampanje podržali i Mostovi ministri Tomislav Panenić, ministar gospodarstva i Antun Šprlje, ministar pravosuđa.