strojovođe ozlijeđeni

Oglasio se HŽ Cargo: Otkriveno zašto je došlo do sudara teretnih vlakova

11.08.2021 u 12:13

Bionic
Reading

Do naleta teretnog vlaka na vlak HŽ Carga, u srijedu ujutro kod Križevaca, došlo je nakon što se kod Majurca vlak HŽ Carga zaustavio zbog otklanjanja prolaznog kvara na lokomotivi, a u sudaru su, prema prvim informacijama, lakše ozlijeđena obojica strojovođa, priopćeno je iz HŽ-a.

Nalet teretnog vlaka na zadnji kraj vlaka HŽ Carga d.o.o. dogodio se jutros u 4,40 sati na pruzi M201 između kolodvora Križevci i Lepavina.

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Špehar

"Vlak HŽ Carga sastavljen od 17 vagona bez tereta, kretao se iz smjera Križevaca prema Koprivnici, te se na oko 500 metara prije željezničkog stajališta Majurec zaustavio zbog otklanjanja prolaznog kvara na lokomotivi u svom prostornom odsjeku. Prema prvim službenim informacijama zaprimljenim od HŽ Infrastrukture, na dionici su se aktivirala nužna upozorenja", priopćili su iz HŽ Carga d.o.o

  • +10
Sudar teretnih vlakova od Križevaca Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

"U 4,40 sati dolazi do udara čelom lokomotive drugog operatora, u stražnji dio zaustavljenog vlaka HŽ Carga", dodaje se.

"Liječnička pomoć pružena je strojovođama oba vlaka, a prema informacijama kojima u ovome trenutku raspolažemo, srećom riječ je o lakšim ozljedama", stoji u priopćenju.

Prilikom naleta iskočilo je ukupno šest vagona HŽ Carga, a osim na vlakovima, došlo je i do oštećenja na željezničkoj infrastrukturi.

O nastalom događaju obaviješteni su djelatnici Hitne pomoći Križevci, JVP Križevci te Policijske postaje Križevci koji provode očevid.

Na mjesto događaja su izašle dežurne ekipe HŽ Carga, a po završetku očevida dat će nove informacije.

Iz HŽ Carga su ranije danas izvijestili da se zbog sudara teretnih vlakova očekuje prekid željezničkog prometa na toj relaciji u trajanju od 48 sati.

Dojavu o sudaru dva teretna vlaka kod Križevaca policiju je primila u 4,54 sati od Centra 112.