damir mihanović

Oglasio se čovjek koji je prvi progovorio o aferi Fimi Media: Ne bih imao hrabrosti ponoviti...

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 14.10.2021 11:04
  • Objavljeno 13.10.2021 u 20:22
Damir Mihanović

Damir Mihanović

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja, koji je prvi progovorio o aferi Fimi Media, danas kaže da smatra da je ova presuda pravedna, te da mu je drago da je njegovo svjedočenje napokon i pravno potvrđeno

'Taj postupak mi je zapravo obilježio život, iscrpio me, ali ukoliko je moja žrtva pridonijela tome da Hrvatska zatvori Poglavlje 23 te da uđemo u EU onda se to isplatilo', kaže Mihanović koji je i dalje član HDZ-a, ali ne aktivan, piše Jutarnji.hr.

Kazao je i da se ponekad čuje s nekim ljudima iz stranke, ali nije više aktivan niti radi s državom, već radi kao profesor i konzultant za strance. Dodao je da bi se ovaj slučaj mogao usporediti s ovim koji Austrija ima sada sa Sebastijanom Kurzom.

'Taj slučaj je zapravo upozorenje strankama, a vidjet ćemo kako će se ovo u Austriji raspetljati te koliko će dugo trajati. Jer ako u Hrvatskoj nastavimo s ovako dugim procesima na dobrom smo putu da potpuno izgubimo povjerenje građana u institucije. Vidjet ćemo baš koliko će kod njih trajati taj postupak', dodao je Mihanović.

Upravo je Mihanovićev iskaz otvorio USKOK-u početkom 2010. godine vrata u istraživanje izvlačenje novca iz javnih poduzeća i državnih institucija preko tvrtke Fimi Medija, pri čemu se došlo sve do bivšeg premijera Ive Sanadera i optuživanja HDZ-a kao pravne osobe.

Mihanović je, pak, vrlo brzo smijenjen i bio je suočen, kako je izjavio, s nizom problema i prijetnji. Mihanović je izjavio da se ni nakon 24 mjeseca ništa nije promijenilo te da ono što je napravio ne bi imao hrabrosti ponoviti jer je zbog svega patila njegova obitelj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!