damir mihanović

Oglasio se čovjek koji je prvi progovorio o aferi Fimi Media: Ne bih imao hrabrosti ponoviti...

13.10.2021 u 20:22

Bionic
Reading

Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja, koji je prvi progovorio o aferi Fimi Media, danas kaže da smatra da je ova presuda pravedna, te da mu je drago da je njegovo svjedočenje napokon i pravno potvrđeno

'Taj postupak mi je zapravo obilježio život, iscrpio me, ali ukoliko je moja žrtva pridonijela tome da Hrvatska zatvori Poglavlje 23 te da uđemo u EU onda se to isplatilo', kaže Mihanović koji je i dalje član HDZ-a, ali ne aktivan, piše Jutarnji.hr.

Kazao je i da se ponekad čuje s nekim ljudima iz stranke, ali nije više aktivan niti radi s državom, već radi kao profesor i konzultant za strance. Dodao je da bi se ovaj slučaj mogao usporediti s ovim koji Austrija ima sada sa Sebastijanom Kurzom.

'Taj slučaj je zapravo upozorenje strankama, a vidjet ćemo kako će se ovo u Austriji raspetljati te koliko će dugo trajati. Jer ako u Hrvatskoj nastavimo s ovako dugim procesima na dobrom smo putu da potpuno izgubimo povjerenje građana u institucije. Vidjet ćemo baš koliko će kod njih trajati taj postupak', dodao je Mihanović.

Upravo je Mihanovićev iskaz otvorio USKOK-u početkom 2010. godine vrata u istraživanje izvlačenje novca iz javnih poduzeća i državnih institucija preko tvrtke Fimi Medija, pri čemu se došlo sve do bivšeg premijera Ive Sanadera i optuživanja HDZ-a kao pravne osobe.

Mihanović je, pak, vrlo brzo smijenjen i bio je suočen, kako je izjavio, s nizom problema i prijetnji. Mihanović je izjavio da se ni nakon 24 mjeseca ništa nije promijenilo te da ono što je napravio ne bi imao hrabrosti ponoviti jer je zbog svega patila njegova obitelj.