bivša ministrica

Oglasila se Tramišak: Ostvaruje se prva prijetnja, ali nisam zastrašena

21.01.2023 u 08:58

Bionic
Reading

Bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak oglasila se na društvenim mrežama nakon što se u petak vratila u saborske klupe kao zastupnica Hrvatske demokratske zajednice, a danas su u medijima osvanuli članci s tvrdnjama da je iza sebe ostavila nered

Objavu Nataše Tramišak na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“”Razvlačit ćemo te po blatu!” Prijetnja je koja se ostvaruje pisanjem laži o javnim osobama, političarima.

Nisam zastrašena, naprotiv.

O softveru eFondovi i problemima koje sam zatekla u istome, od najbržeg prsta do izloženosti osobnih podataka svih korisnika, mediji su već izvještavali, a sami korisnici softvera i bespovratnih EU sredstava dostavljali im dokaze.

O pokrenutom procesu 2019. godine, tko isti softver održava, kakvi su ugovori potpisani tih godina na iznose veće od 32 milijuna kuna i radi čega održavanje softvera do datuma mog odlaska s mjesta ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU nije ministarstvo plaćalo nikome, čak niti Fini (sve je ostalo na 0,00 kn izvršavanja tijekom tih 18 mjeseci), te kako softver nije u nikakvom problemu za održavanje već ga se takvim želi prikazati, obavijestila sam nadležna istražna tijela, kako o samom softveru, tako i DORH o prijetnjama.

Iako više nisam na dužnosti ministrice, nadam se da imam pravo na zaštitu kao i svaki drugi građanin ove države jer ovo je bila tek prva izgovorena prijetnja, ali prijetnja koja se ostvaruje.

  • +7
Nataša Tramišak Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

To je sve što mogu sada reći.”

Slobodna Dalmacija danas piše da je sustav eFondovi 'ponajveći dokaz nereda koji je iza sebe ostavila u Ministarstvu'. Umjesto Omege, koja je za paprenu cijenu ponudila održavanje i razvoj eFondova, Tramišak je posao dala Fini, koja je pak angažirala privatnu tvrtku Gauss iz Osijeka. Izvor Slobodne kaže da je u studenom shvatila da su joj dani odbrojani, pa je u Planu nabave, pored važećeg ugovora s Finom za održavanje eFondova do kraja 2023., za isti posao predvidjela stavku od 199.085 eura.

Izvor kaže da je željela poslati poruku da je posao s Finom gotov i da će se ubuduće ponašati tržišno. Iz Fine su poručili da im do sada još nisu isplaćena nikakva financijska sredstva temeljem ugovora s Ministarstvom. Pored svojih 300 inženjera, za voditelja svoga razvojnog tima eFondova Fina je postavila direktora Gaussa Ivana Lozančića, a članovima je postalo još nekoliko djelatnika iste tvrtke, piše Slobodna Dalmacija.