uhićenja u osijeku

Odvjetnik uhićenog suca Krušlina: Mamić je nespretno sebe doveo u situaciju da bude izručen

09.06.2021 u 19:00

Bionic
Reading

Od zore traje velika akcija USKOK-a i policije u Osijeku u kojoj su uhićena trojica osječkih sudaca - Krušlin, Vekić i Kvesić, koje je za korupciju teško optužio bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić. Među uhićenima je i poduzetnik Drago Tadić.

Pretrage poslovnih i privatnih prostorija traju od jutra, Dragu Tadića već ispituju, a Darko Krušlin dolazi na red u 20 sati.

"Za sada imamo okvirne informacije. Koliko za sada znam, ne radi se o kaznenom djelu navodnoh primanja mita", kazao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković i dodao da će njegov klijent iznijeti obranu i da će odgovarati na pitanja.

"On je donio osuđujuću presudu, proces je završio u kratkom roku. On je obavio svoj posao, bez zamjerke. USKOK je na skliskom terenu", kazao je gost RTL-a Danas.

Kaže da u svemu ovome nema velikog iznenađenja, da je pritisak javnosti i politike bio snažan.

"Tek nakon ovoga će što će biti sa njegovom sudačkom karijerom", kaže Pavasović Visković o Krušlinu pa nastavio:

"Cijela priča se radi jer je Mamićev cilj srušiti presudu na Ustavnom sudu. Nidje se ne stavlja Krušlinu na teret da je od Mamića ili njegovog prijatelja primio novac. Sklizak je ovo teren za USKOK, pitanje je hoće li dokazati išta. Mamić je nespretno sebe doveo u situaciju da bude izručen. USKOK ovo radi jer je prepoznao enormno veliki, dragocjeni pokajnički potencijal kod Mamića. Oni ga žele ovdje", kazao je i dodao:

"Politika u Hrvatskoj često prebacuje pravosuđu da ne radi svoj posao. Sada je na politici da prisili BIH da poštuje dogovor. Postoji priča o satu, ali ona se događa prije nego postaje raspravni sudac. Nakon par sati je taj sat otputovao u drugom pravcu", kazao je Ljubo Pavasović Visković.