nepovjerenje građana

Odvjetnik Nobilo o slučaju trostrukog ubojstva u Splitu: Ovo je simptom kolapsa države

15.01.2020 u 10:11

Bionic
Reading

Odvjetnik Anto Nobilo komentirao je trostruko ubojstvo u Splitu u emisiji Novi dan N1 televizije te istaknuo kako takvi slučajevi ukazuju na rastuće nepovjerenje hrvatskih građana u pravosuđe i institucije u državi

'Ovakvi slučajevi govore o puno toga - o jednoj socijalnoj patologiji, ali i o našoj državi, državi koja ne funkcionira. Naime, mi se sada čudimo što građani uzimaju pravdu u svoje ruke, što žele suspendirati zakon, ali mi smo svjedoci svakodnevno da politička elita suspendira zakon', rekao je Nobilo za N1 te dodao kako je potrebno potpuno rekonstruirati državu.

Za trostruku ubojstvo u Splitu navodi kako je taj slučaj složen te da treba krenuti od korijena problema, odnosno od Centra za socijalni rad koji se brinuo o toj obitelji i utvrditi je li se adekvatno brinuo o toj obitelji, 'po posljedicama bismo mogli reći da očito nije. Nije taj momak pao s neba i odjedanput postao zločinac'.

Naglašava da unatoč tvrdnjama PU Splitske u Splitu vlada rat narko kartela. 'Oni se obračunavaju gotovo na kvartalnoj bazi. Narkomanija je u Splitu prilično raširena, građani to vide, a nema očito povjerenja u policiju'.

Skupljanje novaca za obranu osumnjičenika za trostruko ubojstvo u Facebook grupi ne smatra problemom jer ljudi koji, kako navodi, skupljaju novac žele da sustav riješi problem.

'Oni su ljuti na državu što ne čisti dilere i vjerojatno počinitelja shvaćaju kao žrtvu svoje obitelji, sustava, ne funkcioniranja sustava i žele mu pomoći da kroz sustav, pravosuđe dobije adekvatnu obranu. Za mene to nije najveći problem, ali je najveći problem kada se opravdava to ubojstvo', istaknuo je.