NERVOZA U PULI

Oduzeo mu prednost i opalio ga lopatom po glavi

20.06.2011 u 16:51

Bionic
Reading

Dvojica pulskih vozača, starosti 56 i 46 godina, zbog prometnog prekršaja fizički su se sukobila, pri čemu se kao oružje koristila i lopata

Kako je izvijestila PU istarska, u subotu oko 10 sati nakon što mu je 56-godišnji Puljanin u kružnom toku navodno oduzeo prednost prolaska na Trgu na mostu, revoltirani 46-godišnjak dao se u potjeru za njim. Stigavši do Trga 1. istarske brigade, obojica su izašla iz vozila, nakon čega je počela prepirka i međusobno vrijeđanje, da bi u jednom trenutku 56-godišnji Puljanin izvadio lopatu iz svog vozila te njome više puta udario 46-godišnjaka po glavi i tijelu.

Osim što je lopatom napao sugrađanina, razbješnjeli 56-godišnjak je lopatom snažno udario i po stražnjim vratima njegova vozila na vozačevoj strani, pri čemu se razbilo staklo.

Pri tome je lopatom zahvatio i maloljetnu kćer 46-godišnjaka, koja se u tom trenutku nalazila u automobilu. Kako je nastojala zaštiti rukama lice, djevojčica je dobila udarac lopatom po dlanovima. Nakon svega, 56-godišnjak se još uvijek nije smirio, nego je krenuo lopatom udarati i po krovu suparnikove Opel Corse.

U sukobu je 46-godišnjak lakše ozlijeđen, dok njegova kći, osim pretrpljenog straha, nije zadobila znatnije ozljede, no protiv obojice sudionika slijede optužni prijedlozi, i to protiv 56-godišnjaka za drsko ponašanje, a protiv 46-godišnjaka za narušavanje javnog reda i mira.

K tome, kako je 56-godišnjak počinio i kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari, protiv njega slijedi podnošenje posebnog izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, izvijestila je policija.