teški pregovori

Odgođena sjednica Predsjedništva DP-a, sastanak prebačen na drugu lokaciju

18.04.2024 u 13:47

Bionic
Reading

Sjednica Predsjedništva Domovinskog pokreta (DP) o budućim koracima, nakon osvojenih 14 mandata na jučerašnjim parlamentarnim izborima, trebala je, prema najavi, biti održana u četvrtak, no mediji su dobili obavijest da će o novom terminu njezina održavanja biti pravodobno obaviješteni

Mediji su također izviješteni da je sastanak zastupnika DP-a "prebačen na drugu lokaciju". Jedan od članova DP-a Stijepo Bartulica uoči dolaska na zakazani sastanak stranačkog Predsjedništva u sjedište stranke, ne znajući za promjenu lokacije, rekao je kako će uslijediti "teško razdoblje pregovaranja i intenzivnih konzultacija.

Velika je odgovornost na nama i treća smo politička snaga i uspjeli smo u nezahvalnim uvjetima kratke kampanje i mislim da ćemo biti na visini zadatka", izjavio je Bartulica.

Najavivši je da će DP uskoro jasno definirati svoju strategiju. "Mislim da smo dovoljno zreli im odgovorni ljudi i da ćemo uspjeti", naglasio je Bartulica. Upitan komentirao je i osobni rezultatu na izborima s obzirom da je zahvaljujući preferencijalnim glasovima, osvojio saborski mandat, iako je bio 13. na izbornoj listi DP-a.

  • +29
Izborni stožer Domovinskog pokreta Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Rekao je kako o tome ne bi previše govorio, napomenuvši da će vrlo vjerojatno biti kandidat na skorašnjim izborima za Europski parlament te je stoga i tražio da bude pri dnu stranačke liste za parlamentarne izbore.

"Vjerujem u ono što radim i za što zagovaram i očito su birači to prepoznali", dodao je Bartulica. Predsjednik DP-a Ivan Penava u izbornoj noći, govoreći o mogućnosti koaliranja i potencijalnim koalicijskim partnerima, ponovio je stav da nema koaliranja sa SDSS-om ni u jednoj varijanti, a eventualno koaliranje sa strankom Možemo ocijenio je kao "nemoguća misija".

DP je s obzirom na osvojenih 14 mandata vrlo poželjan koalicijski partner, jer mogu donijeti prevagu u sastavljanju parlamentarne većine, a o mogućoj koaliciji, kao što je u izbornoj noći najavio zamjenik predsjednika stranke Mario Radić odlučuje Predsjedništvo stranke čija se sjednica očekuje u najkraćem roku.

sve osim nogometa