KRIVI TEST

Državna matura iz hrvatskog jezika odgođena zbog propusta u Splitu

19.06.2017 u 15:05

Bionic
Reading

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) donio je Odluku o odgodi državne mature iz ispita iz hrvatskoga jezika – test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini jer je u jednoj splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita

Naime, kako je izvijestio NCVVO, umjesto ispita iz hrvatskoga jezika – esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz hrvatskoga jezika – test.

Nakon što obavi dogovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja NCVVO će tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student obaviti kada će biti novi datum polaganja hrvatskog jezika.

Za portal Srednja.hr ravnatelj škole, Renato Žuvela, potvrdio je da je riječ je Obrtno-tehničkoj školi Split.

Nakon što se pročulo za propust oglasila se Europska mladež smatra da je ponašanje od strane nadležnih za provođenje mature krajnje neozbiljno i apsurdno.

'Važno je naglasiti da se ovakvi propusti događaju skoro svake godine te samim time dovodi u pitanje njihovu stručnost da i dalje nastave obavljati ovaj posao. NCVVO je svojom nepažnjom ugrozio proces polaganja i provedbe državne mature', istaknuli su.