JOŠ NIJE KRAJ

Odbijene žalbe Strabaga, Astaldija i Ictasa za izbor graditelja Pelješkog mosta

  • Autor: V. B. / V. P .P.
  • Zadnja izmjena 26.03.2018 11:27
  • Objavljeno 26.03.2018 u 10:29
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: hc.hr

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbila je žalbe austrijskog Strabaga, te zajednice ponuditelja talijanskog Astaldija i turskog IC Ictas Isaat Sanayia uložene na izbor izvođača radova za gradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama

Protiv rješenja DKOM-a ne može se izjaviti žalba, ali se može u roku od 30 dana pokrenuti upravni spor na Upravnom sudu. Podsjetimo, Hrvatske ceste izabrale su početkom siječnja kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation (CRBC) za gradnju mosta.

Obje tvrtke su su se između ostalog žalile na navodnu dampinšku cijenu koju su ponudili Kinezi, ali i činjenicu da je riječ o državnoj tvrtki koja prima državnu potporu što je protivno pravnoj stečevini Europske unije. Kako Hrvatske ceste nisu prihvatile ponudu talijansko - turskog konzorcija zbog loše bankarske garancije oni su se žalili i na taj dio.

Odvjetnik Mladen Prka, koji zastupa Strabag, kazao je za tportal kako je još rano za reći hoće li pokrenuti upravni spor jer odluku DKOM-a još nije pročitao, a komentar iz istog razloga nije imao ni Saša Jovičić, odvjetnik koji zastupa talijansko-turski konzorcij.

O razlozima odijanja žalbi čitajte u poveznicama.

Dokument: "" Dokument: ""
  • +4
  • +1

Pelješki most

Izvor: Screenshot / Autor: HC.hr

Ponuda koju su dostavili bila je u iznosu 2,6 milijardi kuna s PDV-om i uvjerljivo najniža od svih pristiglih.

Zajednička ponuda Astaldija i turske tvrtke iznosila je 2,55 milijardi kuna bez PDV-a, odnosno 3,19 milijardi kuna s PDV-om, a Stragabova 2,62 milijardi kuna bez PDV-a, odnosno 3,28 milijardi kuna s PDV-om.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!