pomozite drugima

Odaslan apel: Zalihe pojedinih krvnih grupa u crvenom, odazovite se dobrovoljnom davanju krvi

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 30.06.2020 09:59
  • Objavljeno 30.06.2020 u 09:23
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Udruga darivatelja krvi poziva građane da se odazovu dobrovoljnom davanju jer su zalihe krvi pojedinih krvnih grupa premale

'Zbog lošeg stanja sa zalihama većine krvnih grupa te otkazanih velikih terenskih akcija, molimo sve one koji to mogu da izdvoje 30-ak minuta svog vremena i tijekom cijeloga dana, od 7.30 do 19 sati, navrate do Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu te darujući dio sebe pomognu potrebitima da ozdrave', naveli su na Facebooku.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu

'Na slikama (doze krvi) prikazano je trenutačno stanje zaliha krvi prema krvnim grupama. Optimalne količine su između vrijednosti označene kao PREMALE i PREVELIKE ZALIHE.

Ako su trenutačne količine krvi Vaše krvne grupe ispod oznake PREMALE ZALIHE, molimo Vas da se odazovete na akcije dobrovoljnog darivanja krvi prema rasporedu darivanja koji je objavljen na našoj web stranici ili kod nas u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, 10 000 Zagreb.

Zahvaljujemo Vam na darovanoj krvi u ime svih onih kojima je krv potrebna', stoji na stranici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.