ZBOG PODNE RASVJETE

Od udara struje usred Zadra uginuo pas, vlasnica je u bolnici

26.07.2013 u 11:56

Bionic
Reading

Nesvakidašnja nesreća dogodila se jučer u zadarskoj lučici Foši kada je od strujnog udara na podnim svjetlima uginuo pas, a njegova vlasnica završila u bolnici, javlja portal 057info

Uzroci zbog kojih je došlo do nesreće, još nisu poznati. Kako smo saznali, oko 22 sata, pas je po izlasku iz mora stao na postavljenu lampu, a odmah potom ga je udarila struja. Vlasnica (32) ga je, u pokušaju da ga spasi, uhvatila rukama te je struja i udarila i nju. Žena je završila u bolnici, s lakšim ozljedama, a pas je na mjestu uginuo.

Na Foši je zabranjeno kupanje, a stručne ekipe na terenu utvrđuju je li posao obavljen prema pravilima struke i zbog čega je rasvjetno tijelo bilo pod naponom.

Dekorativna podna rasvjeta u Foši je postavljena u travnju 2009., održavanje javne rasvjete je pod ingerencijom Grada Zadra. Riječ je o pilot-projektu tvrtke Philips, a radove na postavljanju obavile su zadarske tvrtke Nin Elektrokomerc i Marex Elektrostroj.

Naš novinar je razgovarao s jednim od stalnih kupača. Naime, Nenad Nešović s kćerkicom Dorom svaki dan dolazi na kupanje i dalje odlaže ručnike na mjesto gdje se nalazi sporna podna rasvjeta. Rekao nam je da je vidio majstore kako je jučer tijekom dana mijenjaju lampice. Zanimljivo je da se nesreća dogodila navečer nakon što je struja opet puštena u dekorativnu podnu rasvjetu. Naš sugovornik je također primijetio da nove svjetiljke za razliku od starih nemaju plastični dio koji je stajao između metala i stakla.