PRAVO KASNO LJETO

Od sutra niz sunčanijih, toplijih dana do +28

19.09.2013 u 11:20

Bionic
Reading

Od petka do sredine sljedećeg tjedna vrijeme će ponovno biti sunčanije i toplije kako priliči kraju ljeta. Temperature će na kopnu dosezati 22, a na moru 28°C, najavljuju prognostičari

U petak će posvuda biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti je ujutro ponegdje moguća kratkotrajna magla, a popodne umjerena naoblaka. U kontinentalnim predjelima vjetar će biti slab promjenjiva smjera. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a popodne će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 17 do 21, a na Jadranu od 22 do 27°C.

U subotu će u unutrašnjosti jutro biti pretežno sunčano, mjestimice s maglom, no popodne će doći do razvoja umjerene naoblake, ponegdje i uz mogućnost za koju kap kiše. Na Jadranu će cijeli dan biti pretežno sunčan. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, a popodne sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 6 do 11, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 18 do 22, a na Jadranu od 24 do 28°C.

U nastavku vikenda i početkom slijedećeg tjedna nastavit će se slično vrijeme. U cijeloj zemlji prevladavat će pretežno sunčano. U unutrašnjosti ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle, a popodne malo umjerene naoblake. U unutrašnjosti će vjetar biti slab sjevernih smjerova, a na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bit će bez većih promjena.