ISKORISTITE SUNCE

Od petka opet kiše, stiže i zahlađenje

18.09.2014 u 09:59

Bionic
Reading

Kraći niz lijepih, sunčanih dana prekinut će nova ciklona koja će našim krajevima od petka ponovno donijeti promjenjivije vrijeme s više oblaka i oborina. Od ponedjeljka nam sa sjevernim vjetrovima stiže i zahlađenje od pet do šest stupnjeva

U petak će još veći dio dana prevladavati sunčano s promjenjivom naoblakom i još malo toplije vrijeme. Krajem dana u Istri i na Kvarneru kao i u priobalnom gorju postupno će biti sve više oblaka uz mogućnost za poneki pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će zapuhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 10 do 15, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 23 do 28°C.

U subotu će na Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti biti promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom koji na sjevernom Jadranu mjestimice mogu biti i obilniji. U unutrašnjosti će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a mjestimična kiša ili lokalni pljuskovi očekuju se uglavnom u Slavoniji te Posavini. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno, ponegdje i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 23 do 28°C.

U nedjelju će posvuda biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja koja prijepodne u unutrašnjosti mogu biti i dulja. Bit će nestabilno, pa je moguća povremena kiša ili pljuskovi s grmljavinom koji će poslijepodne biti češći. U unutrašnjosti će puhati slab jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 23 do 28°C.

Početak sljedećeg tjedna će i dalje biti promjenjiv uz mogućnost za povremenu kišu ili lokalne pljuskove. Vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove pa se očekuje i pad temperatura od pet do šest stupnjeva.

Kako će biti od utorka nadalje, sada je teško reći, jer različiti modeli predviđaju različite ishode – neki stabilizaciju, a drugi promjenjivo. Ako je vjerovati europskom modelu, koji je za naše krajeve obično točniji, možemo očekivati proljepšanje.