sp u katru

Od neopisive sreće do očaja. Ovo su naslovnice novina iz Argentine i Saudijske Arabije nakon jednog od najvećih iznenađenja u povijesti Mundijala

23.11.2022 u 16:48

Bionic
Reading

Nakon senzacionalne pobjede Saudijske Arabije protiv Argentine na početku Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru naslovnice novina na jednom kraju svijeta slave pobjednike, a na drugom ne mogu sakriti šok koji se dogodio

Argentinski dnevni sportski list Ole donosi fotografija argentinskih igrača pod naslovom 'Za nepovjerovati' dok vodeći dnevni list Clarin uz fotografiju Lea Messija ima naslov 'Argentina: Od euforije do razočarenja'.

S druge pak strane Arab News pomalo se narugao Agentincima na svojoj naslovnici citirajući naslov pjesme 'Ne plači za mnom Argentina'.

Što još kaže novine iz Saudijske Arabije i Argentine pogledajte u galeriji.

Novine Argentina, Saudijska Arabija Izvor: Screenshot / Autor: screenshot

Pobjeda Saudijske Arabije protiv Argentine na otvaranju natjecanja u skupini C Svjetskog prvenstva u Katru, sasvim sigurno jedno je od najvećih iznenađenja u povijesti Mundijala.

"Gauči" su u Dohu doputovali kao jedan od glavnih favorita za naslov i s nizom od 36 utakmica bez poraza.

Nakon pobjede saudijski vladar, kralj Salman proglasio je državni praznik u toj zemlji pa je tako danas tamo  neradni dan za sve zaposlene u javnom sektoru te za učenike i studente.

Također, odlučeno je kako je zbog pobjede omogućen besplatan ulaz u tri zabavna parka u Saudijskoj Arabiji.

Saudijska Arabija, koja se nalazi na 51. mjestu FIFA-ine ljestvice, dok je Argentina treća, ovom je pobjedom otvorila vrata prolaza u osminu finala gdje je do sada bila samo jednom, na SP-u 1994. u SAD kada su ispali od Švedske (1-3).