NORMALNIJE VRIJEME

Od nedjelje stižu prave zimske temperature!

07.01.2014 u 13:28

Bionic
Reading

Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine nastavit će dominirati Hrvatskom sve do nedjelje, a pravo zimsko zahlađenje s temperaturama koje će se približiti siječanjskom prosjeku, možemo očekivati tek sljedeći tjedan

U srijedu će u kontinentalnim predjelima ujutro biti magle ili niskih oblaka koji se ponegdje mogu i dulje zadržati, a zatim će prevladavati djelomice sunčano vrijeme uz slab, u gorju i umjeren, jugozapadnjak. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru bit će pretežno oblačno, ponegdje uz mogućnost za rosulju i smanjenu vidljivost zbog sumaglice ili magle. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano uz slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 1 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, u slučaju dugotrajne magle bit će niža, dok će se na Jadranu kretati od 11 do 16°C.

U četvrtak će vrijeme biti bez značajnih promjena. U kontinentalnim predjelima ujutro će opet biti magle ili niskih oblaka koji se ponegdje mogu i dulje zadržati, a zatim će prevladavati djelomice sunčano vrijeme. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru bit će i dalje pretežno oblačno, ponegdje uz mogućnost za rosulju i smanjenu vidljivost zbog sumaglice ili magle. U Dalmaciji se očekuje nastavak sunčanog vremena. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren, u gorju i jak, jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu slabo jugo i jugozapadnjak, a u Dalmaciji slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 13, u slučaju dugotrajne magle bit će niža, a na Jadranu će biti od 10 do 15°C.

U petak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati promjenjivo oblačno vrijeme. U noći i ujutro slabe kiše bit će na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici, a poslijepodne posvuda bez oborina. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar koji će poslijepodne biti u slabljenju. Na južnom Jadranu ujutro će puhati jugo koje će postupno slabjeti. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti između 2 i 7°C, a na Jadranu od 10 do 12°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 12°C, a na Jadranu od između 12°c i 17°C.

U subotu se nastavlja promjenjivo oblačno vrijeme uz najmanje oblaka na jugu, a najviše na sjeveru zemlje gdje je, osobito u gorju i na sjevernom Jadranu, moguća i slaba kiša. Duž Jadrana puhat će slabo do umjereno jugo, koje će na sjevernom dijelu poslijepodne oslabiti. U gorju će puhati slab jugozapadnjak. Ujutro u unutrašnjosti temperatura zraka će se kretati između 2°C u gorju i 6°C u nizinama, a na Jadranu između 8°C na sjeveru i 12°C na jugu i otocima. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti između 8 i 12°C, a na Jadranu između 13°C na sjevernom do čak 17°C na sunčanijem jugu Jadrana.

Tokom nedjelje u cijeloj zemlji očekuje se oblačno vrijeme s povremenom kišom, posebice na Jadranu i u gorju, a u drugom dijelu dana kiša je moguća i u ostatku zemlje. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak u unutrašnjosti. Na sjevernom Jadranu puhat će bura, a na južnom umjereno jugo. Temperatura zraka ujutro će u unutrašnjosti biti od 2 do 6°C, a na Jadranu između 9 i 12°C. Najviša dnevna bit će nešto niža, u unutrašnjosti između 7 i 10°C, a na Jadranu između 13 i 15°C.

Prve temperature primjerene ovom dijelu godine stići će nam tek sljedeći tjedan. Za sada se čini da će one postupno poprimiti prosječne vrijednosti, međutim, hoće li donijeti snijeg, saznat ćemo tek u narednim danima, najavljuju prognostičari.