ZIMSKI UGOĐAJ

Od najavljenog snijega tek poneka pahulja

26.11.2014 u 09:44

Bionic
Reading

Prema izvješću DHMZ-a, u Delnicama se jutros u sedam sati kiša smrzavala na tlu pa je mjestimice bilo poledice

No svježi prognostički modeli pokazuju da snijega najavljivanog za četvrtak ipak neće biti ili će ga biti samo u višem gorju. Ako i padne, bit će to tek pokoja pahulja, više za ugođaj nego kao problem, kažu u Meteo centru.

Danas će se nad Jadranom formirati plitka ciklona koja će u naše krajeve donijeti vlažniji i nestabilniji zrak. Obilnije oborine uglavnom se ne očekuju, osim na Sjevernom Jadranu, posebno na širem riječkom području, gdje može biti lokalnih pljuskova.

Prema DHMZ-u danas će biti pretežno oblačno povremeno s kišom, češće na Jadranu i u području uz njega. U sjevernim i istočnim krajevima uglavnom će biti suho, prijepodne i djelomice, a u istočnoj Slavoniji pretežno sunčano. Vjetar će biti slab do umjeren istočni, na sjevernom i dijelu srednjega Jadrana puhat će umjerena, podno Velebita mjestimice jaka bura i istočnjak, a na južnom jugo. Najviša temperatura uglavnom će biti između 2 i 7, na Jadranu od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.

Malo snijega tek za ugođaj u gorju

U Meteo centru kažu da malo snijega eventualno može pasti u noći sa srijede na četvrtak, i to višem gorju. Tijekom današnjeg dana, u višim područjima, na planinskim prijevojima i na vijaduktima može biti slabe kiše ili rosulje koja se mjestimice može smrzavati u dodiru s tlom i stvarati poledice.

Prema kraju tjedna slijedi zatopljenje pa se snijeg više ne očekuje. Bit će nešto oborina, kiše i mjestimičnih pljuskova, ali ne i snijega. Sunca uglavnom neće biti, tek će ponegdje malo proviriti. Temperature će opet početi padati od sredine sljedećeg tjedna, no sada još nije moguće reći hoće li biti i snijega.